2015 július 04.

Nagy Ádám: “Jó lenne megragadni a csapatnál”

Nagy Ádám személyében 17 éves újoncot avatott a szlovákok elleni barátságos mérkőzésen a magyar válogatott. Honlapunk a honi póló egyik legnagyobb ígéretét kérdezte.DSCN2795

Nagy Ádám védő, az UVSE-ben pallérozódik, tavaly ifjúsági világbajnoki címet szerzett Isztambulban. Sűrű a nyara: nemrégiben érkezett vissza Bakuból, az ifjúsági Európa-bajnokságról, de előtte és utána is gyakorolhatott a felnőtt válogatottal kereten kívüliként. Pénteken pedig újabb mérföldkőhöz érkezett az élete: Benedek Tibor a vízbe parancsolta a válogatott hivatalos mérkőzésén is. A találkozó után a fiatal játékost megrohanták az autogramkérők – változik az élet. Első benyomásairól beszélt a válogatottbeli bemutatkozás után.

– Nagyon jó érzés a népszerűség, eddig csak álmodoztam róla – mondta el a vizipolo.hu-nak Nagy Ádám. – Az elején nagyon izgultam, de ahogy elkezdődött a találkozó, és bemelegedtünk, jobb lett. Teljes más a meccshelyzet mint az edzés. Próbáljuk persze gyakorolni, de mégis teljesen más.

– Két személyi hibát szedtél össze, ugyanakkor jól kezdtél.

– Nem éreztem jogosnak a kiállításomat, de van ilyen. Viszont szerencsére az első megmozdulásom egy labdaszerzés volt, annak nagyon örültem, és kicsit felszabadultam. Ahogy telik az idő, egyre jobban megszokom a körülményeket, egyre jobban alkalmazkodom. A felnőttek között teljes más a játék, fura, a centerek sokkal erősebbek. A bakui tornát ezzel össze sem lehet hasonlítani.

– Tervek, célok a közeljövőre?

– Egy hete jöttem vissza az ifjúsági Európa-bajnokságról, azóta készülök megint a csapattal. A srácok befogadtak, folyamatosan próbálnak segíteni. A nyáron még lesz egy U20-as világbajnokság, aztán igyekszem a csapat közelében maradni. Közeledik az olimpia, jó lenne megragadni a csapatnál.

Név: Nagy Ádám

Született: 1998. május 19.

Egyesület: UVSE-Hunguest Hotels

Fotó: Vizipolo.hu

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek