2017 május 13.

Sérülése miatt nem mehet a fiatal tehetség a vb-re

Az OSC fiatal válogatott játékosát már meg is műtötték, heteket kell kihagynia.

nagyadammob

Nagy Ádám vállműtéten esett át. Legkorábban július elején kezdheti meg az edzéseket. Így Märcz Tamás nem számít rá a vb csapatban.

„Az MRI vizsgálat nem mutatta ki, mi a baj, szükség volt a műtétre. Az altatásban elvégzett artroszkópos beavatkozás során kiderült, a bicepsz izom eredése beszakadt, ez horgonnyal lett rögzítve. A legjobb esetben három hétig rögzítő kötést kell viselnie Ádámnak, majd négy hét múlva kezdheti meg a gyógytornát – hangsúlyozom, mindez a legkedvezőbb forgatókönyv” – mondta dr. Szigeti István a waterpolo.hu-nak.

A férfi válogatott kapitánya így kommentálta a helyzetet: „Tóni bácsival konzultálva kijelenthetem, Nagy Ádám biztosan nem lesz benne a 18-as világbajnoki keretben. Januárban és februárban is nagyon jó benyomást tett rám a keretedzéseken, terveim között volt, hogy akár a nyári keretbe is meghívást kap, ám miután közbejött ez a sérülése, és az utóbbi másfél hónapban nem is láttuk játszani, sajnos ez nem valósulhat meg. Bízom benne, hogy mihamarabb felépül, és a junior világbajnokságon Horkai György számíthat rá – fejezte be Märcz Tamás.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek