2017 január 20.

A női válogatott elkezdte a felkészülést az olaszok elleni mérkőzésre

A mai napon, 17 fős kerettel női vízilabda válogatottunk elkezdte a felkészülést az olaszok ellen. A két csapat január 24-én 20 órakor találkozik a Szőnyi úti Laky Ferenc uszodában, világliga-mérkőzésen.

A női válogatott kerete

A női válogatott kerete (Fotó: vizipolo.hu)

A péntek délelőtti edzésen 14-en vettek részt, Bujka Barbara, Keszthelyi Rita és Kisteleki Hanna délután csatlakozik majd a csapathoz. A tréning végén Bíró Attila szövetségi kapitánnyal beszélgettünk:

„ Egy világliga mérkőzésünk már volt 2016. novemberében Franciaországban, Lille-ben ahol gyakorlatilag megkezdtük a felkészülést a 2017-es szezonra. A franciák elleni meccsen 10 góllal nyertünk, ahol már öt ifjúsági válogatottat is kipróbáltam és nem is vallottak szégyent. Nyilvánvalóan a jövő hét keddi, olaszok elleni találkozó más kategória. Az előttünk álló három világliga -mérkőzésen három különböző csapattal fogok dolgozni, ami azt jelenti, hogy nem lesz olyan bő keret, mint a tavalyi évben, akkor még szükségem volt arra, hogy jobban megismerjem a lányokat. Most már tudom, hogy kitől mit várhatok, ezért szűkebb kerettel dolgozunk. A jelenlegi 17-es keretből fogom kijelölni az olaszok elleni 13-at.

A keddi selejtező azért is fontos, mert szeretnénk kijutni a világliga döntőre, a Super Final Four-ba, ami június 6-11 között kerül megrendezésre Shanghai-ban. Ez után fogom kijelölni a végső keretet a világbajnokságra. Gyakorlatilag az lesz a főpróba, tehát mindenképp az a cél, hogy a Szuperdöntőbe jussunk. A lányok jó formában vannak, múlt héten volt az Euroliga forduló ahol a bajnokság első három helyezett csapata, az UVSE, a Dunaújváros és a BVSC szerepelt. A Dunaújváros és az Újpest sikeresen vette az akadályokat, nagyon jól játszottak, utóbbiak mérkőzését személyesen is láttam Messinában. Remélem, hogy nyomot hagyott bennük, hogy két olasz csapatot a bajnokot és a másodikat is magabiztosan verték. Úgy gondolom, hogy jó esélyekkel indulunk itthon.”

 

Az olaszok elleni világliga-meccs kerete

Bolonyai Flóra (BVSC), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros) – kapusok
Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Leimeter Dóra, Takács Orsolya (BVSC), Parkes Rebecca (Eger)

 

(vizipolo.hu – Agi)

 

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek