2017 október 10.

Megszólalt az olimpiai döntő bírója a szabálymizériáról

Markáns véleményt és tényt fogalmazott meg a magyar sporttárs. osc2017082701

Mint tudvalevő az OSC-Canottieri BL-meccsen nem múlt el nyomtalanul. Az esettel, itt foglalkoztunk bővebben… Most pedig a szabálymizériáról Molnár Pétert is megkérdezték.

A riói olimpia döntős bírója így nyilatkozott a Digi Sport-nak: “Annyi történt, hogy elkövetett két hibát két játékvezető, a delegátus pedig mondott egy olyan dolgot, amiről azt gondolta, hogy így van, pedig nem így van, és ezt kész tényként kezeltük, hogy szabályváltozás történt” – mondta a sporttárs.

“A játékvezető rossz helyen állt. A magyar bíróknak elmondjuk, hogy vagy öt vagy két méteren kell állniuk. Két és fél-három méteren csak a fizetett statiszták állnak, hiszen így a bíró nem tudja megítélni, hogy a kiállítás öt méteren belül vagy kívül volt” – magyarázta Molnár Péter.

“Ennek a szerencsétlen esetnek a következménye lehet, hogy a csapataink nem tudják, mire készüljenek. Attól tartanak, hogy kimennek a következő nemzetközi tornára, és ott ugyanígy be fogják fújni” – tette hozzá a játékvezető.

Horkai Győrgy szövetségi edző így kommentálta az esetet: elég komolytalan dolog, ha azt nézzük, hogy mégiscsak vízilabdáról van szó” – zárta summás véleményét.

Tehát szabálymódosítás nincs, annak komoly előzményei lennének.

A Digi Sport videója:Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek