2015 július 07.

Vodafone-kupa – Madaras Norbert: “Nagyon jó, hogy ilyen erős ellenfelek jönnek”

Csütörtökön kezdődik a legrangosabb hazai férfi vízilabdatorna, a Vodafone-kupa. Az 5. alkalommal rendezett margitszigeti eseményre a spanyolok, olaszok és ausztrálok kaptak meghívót. Madaras Norbert szerint a torna egyszerre remek alkalom a közönséggel való találkozásra és a gyakorlásra.vodafone-kupa012

Már az ötödik Vodafone-kupát rendezik csütörtöktől péntekig a Margitszigeten. A jegyek szépen fogynak, de a rendezők tájékoztatása szerint aki siet, még kaphat jegyet. A válogatott utolsó fellépése a kazanyi világbajnokság előtt – ahová címvédőként utazik el Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese.

“Az aktuális világversenytől függően a nyár elején vagy végén kapunk egy remek lehetőséget, hogy itthon is megmutassuk magunkat – mondta el Madaras Norbert a kupa kapcsán. –  Különösen kedves nekem, ugyanis annak idején a válogatottbeli debütálásom is ezen a tornán történt. De nem csak én, sok más fiatal játékostársam szintén ezen a tornán kapott először lehetőséget, hogy megmutathassa magát a nemzeti csapatban. Felejthetetlen élmény, hogy míg korábban serdülőként a nézőtérről figyeltük a felnőtt válogatottat, egyszer csak a vízben találtuk magunkat, közöttük, miközben sok ezer ember szurkolt nekünk a partról.”

A Vodafone-kupa ezúttal is egy nagy világversenyre, ezen a nyáron a világbajnokságra való hangolódás jegyében zajlik. Az ausztrálokkal a világliga helyosztói során meccseltünk, akkor kikaptunk, adott a lehetőség a visszavágásra. Az olaszokkal mostanában több szinten is találkoztunk (felnőtt és korosztályos világversenyeken), az utóbbi idők eredményei jók ellenük. A spanyolok szisztematikusan építkeznek, a portugaletei tornát megnyerték, Budapestre úgy jönnek, hogy ez számukra a nyár csúcspontja.

“Kifejezetten nem bánom, hogy ilyen erős csapatok jönnek – elemezte az ellenfeleket Madaras Norbert. – Ennek két oka van, az egyik az, hogy azok után, a világligán nem nyertünk érmet, szeretnénk azonnal javítani. A másik az, hogy ennek a csapatnak kellenek ezek az erős meccsek. A világbajnokságon könnyű csoportban vagyunk, utána viszont egyből belecsöppenünk a kieséses szakaszba, ahol nincs hibázási lehetőség, úgyhogy nagyszerű, most élesben is gyakorolhatunk olyan dolgokat, amit a világbajnokság első hetében ugyan szintén megcsinálunk majd, de nyilván más, ha valami Dél-Afrika ellen működik, mint ha, mondjuk, Olaszország ellen. Szakmai szempontból nagyon jó, hogy ilyen erős ellenfelek jönnek.”

férfivaLOGATOTT SZECHY madaras

A Vodafone-kupa programja:

Július 9., csütörtök

17:30 Olaszország-Spanyolország
19:30 Magyarország-Ausztrália

Július 10., péntek

17:30 Olaszország-Ausztrália
19:30 Magyarország-Spanyolország

Július 11., szombat

12:00 Strandvízilabda döntő/bemutató mérkőzés
13:00 Magyarország-Ausztrália női válogatott mérkőzés
14:30 Régiók csatája gyermekmérkőzés
16:00 U20-U18 férfi utánpótlás-válogatott mérkőzés,

17:30 Ausztrália-Spanyolország
19:30 Magyarország-Olaszország

További cikkeink a kupával kapcsolatban:

Vízilabda dömping: Íme, a Vodafone-kupa programja

Egy hét múlva Vodafone-kupa – Szivós ismét válogatott

A spanyolok tornagyőzelemmel melegítettek a Vodafone-kupára

Gy. Zs., Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek