2015 január 06.

Lukács Dénes: Bentmaradni mindenáron

A férfi Ob I-ben sereghajtó Szentes igen nehéz helyzetben van. A november végén kinevezett régi-új trénerre vár az a nem kis feladat, hogy benntartsa a Kurca-parti együttest az első osztályban. Lukács Dénes értékelte honlapunknak a kialakult helyzetet.

lukacs denes01

Lukács Dénes szép feladatot kapott (Fotó: vizipolo.hu/archív)

 

November végén immár a második edzőváltására került sor a férfi Ob I-ben. Szentesen Matajsz Márk helyett, Lukács Dénes ült le a szentesi kispadra. A rég-új tréner eddig két meccset játszott a csapattal, a Debrecen ellen egy góllal maradt alul a tárasaság, még a Pécs ellen jött az első győzelem a szezonban, de még így is utolsó a csapat négy ponttal lemaradva a 13. helyen álló Pécstől.

Lukács Dénes, a Szentes vezetőedzője a vizipolo.hu-nak:

– Elég szép emlékeket hagytam itt a szurkolókban, és a vezetőségben, amikor elmentem. Az edzőváltásnak nem volt  semmilyen konkrét előjele, mindamellett arra lehetett számítani az eredményekből kifolyólag, hogy Szentesen előbb-utóbb váltás fog történni. Aztán Magyar József elnök úr felhívott, és nem tudtam nemet mondani a felkérésre.

– Mikor az első edzésre lementél, milyenek voltak a benyomások a csapattal kapcsolatban?

– Fizikálisan nem éreztem lemaradva a társaságot, inkább az látszott, hogy mentálisan van egy kicsi mélypont, nyilván az eredménytelenségből adódóan. Szerkezetileg azt gondolom, kicsit hiányos, lyukas a társaság. Ezen kell dolgoznunk, hogy megváltozzon.

– A Debrecen ellen kikapott a gárda, de a Pécs ellen jött az első siker. Mi hiányzott, mi hiányzik a csapatból?

– Mindkét meccset meg akartuk nyerni. Azt gondolom a Debrecen ellen is jobbak voltunk végig, annak ellenére, hogy mi kihagytuk a helyzeteinket, ők meg belőtték. Mutatják ezt a statisztikai adatok is. Ott egy jobb kapusteljesítmény az mindenképpen segített a Debrecennek.

– Terveztek-e változást a csapatnál?

– December eleje óta velünk edz egy kapus, Strahinja Stretkovics személyében, akinek még a bemutatkozására január végig várni kell. Elment Somogyi Balázs Svájcba, ő róla tudtuk, hogy csak fél szezont tud a csapattal tölteni, hiányát megérezhetjük, szerettük volna megtartani, de már megírt szerződése volt a másik együttessel. A helyére Komlósi Pétert igazoltuk, aki visszatér a klub kötelékéhez. Nagyon úgy néz ki, hogy lesz még egy igazolásunk, de a játékost még nem szeretném megnevezni.

– A fő cél nyilván a bentmaradás.

– Én már abban a helyzetbe kerültem a csapat élére, amikor nagyon sok mindenről nem tudunk beszélni. Egyértelműen a bentmaradás a legfőbb célkitűzés. Magyarország egyik legnagyobb vízilabdabázisáról van szó, ha nem a legnagyobbról. Nekünk ez nagyon fontos lenne, több mint háromszáz gyermek sportol az egyesületnél, és előttük is jó példával kell járnunk, meg kell mutatnunk, hogy Szentesen van férfi első osztályú csapat. A bentmaradás elsődlegesen a rájátszásban fog eldőlni, nem gondolom úgy, hogy az alapszakaszban el tudunk mozdulni a kiesési zónából.

– Mi lehet a kulcs a bentmaradás elérésben?

– Úgy érzem elől nincs gondunk, sok gólt lövünk, de védekezésben akadnak problémáink, ezt a Debrecen és a Pécs elleni mérkőzések is megmutatták, így hátul kell mindenképp stabilizálni az együttest.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek