2015 április 07.

Kósa Lajos: Rengeteg munka vár ránk

Több uszoda megújul a 2017-es vizes világbajnokságig, de árvízvédelmi munkálatokra is szükség van.Dagaly1 2017

Alig 800 nap van hátra a 2017-es vizes világbajnokság rajtjáig, ennek okán pedig délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a szervezők. Erről korábban részletesen beszámoltunk. Kósa Lajos, a szervezőbizottság elnöke részleteket is elárult arról, milyen feladatok megoldásával kell még szembenézni.

“Fel kell építenünk egy új uszodaegyüttest” – mondta el a sajtótájékoztatón Kósa Lajos a Hír TV riporterének kérdésére. “Ezen kívül szükséges felújítani több Duna mentit, így a Hajós és a Császár-Komjádi uszodát, illetve megújítani a BVSC létesítményét, a Tüskecsarnok mellett lévőt pedig a világbajnokság idejére edzésre alkalmassá kell tenni. A Dagálynál csak egy új úszókomplexumot, ennél jóval többet kell építenünk.”

A szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy még nem kezdődött el a világbajnokság versenyeinek helyet adó új uszoda építése.

“Először is több milliárd forintos árvízvédelmi művet kell építeni – elemezte a feladatokat. – Azon kívül a pesti oldalt kiszolgáló, igen régi csapadékvíz-kiömlőt kell megerősíteni. Ezek az első teendők, csupán ezeket követően lehet elkezdeni a tényleges az építést” – fejezte be Kósa Lajos.

Gy. Zs.

 

Kapcsolódó cikkek