2017 február 13.

Ismét egy klasszisunk a halhatatlanok között

Az 1964-es tokiói olimpiai bajnokunkat is a Hírességek Csarnokába választották.

Bodnar_Andras01

Bodnár András is a halhatatlanok között (Fotó: JochaPress.hu)

Dr. Bodnár Andrást, az International Swimming Hall of Fame, azaz a nemzetközi sportági halhatatlanjai közé választotta. A tokiói olimpián – 1964-ben – aranyérmes csapat játékosa, aki jelenleg a LEN orvosi bizottságának tagja, mai napig aktívan sportol. A 74 esztendős egykori kiválóság, 1992 óta az Európai Úszó Szövetség (LEN) orvosi bizottságának, ezen felül a Magyar Olimpiai Bizottság keretin belül működő Mező Ferenc Sportbizottság elnöki teendőit is ellátja.

„Meglepődtem, meghatódtam, nem számítottam rá – fogalmazott az április végi-május eleji beavatáson majd hivatalosan is halhatatlanná váló bajnokunk. – Még valamikor a nyolcvanas évek végén felvetődött, hogy beválasztanak, de akkor végül ez elmaradt, azóta nem is gondoltam erre. Hála istennek azóta sok kiváló eredménynek örülhettünk a vízilabdában is, mást ne mondjak, nagyon boldog voltam, amikor tavaly a hat háromszoros olimpiai bajnok kiválóságunkat választották a Hall Of Fame tagjai közé. Csodálatos srácok. Hogy most én is követhettem őket és a többi bajnokunkat, tényleg hatalmas megtiszteltetés!” – mondta a waterpolo.hu-nak.

Hírességek Csarnokának tagja Benedek Tibor, Biros Péter, Faragó Tamás, Gyarmati Dezső, Halassy Olivér, Homonnay Márton, Kanizsa Tivadar, Kásás Tamás, Kárpáti György, dr. Kemény Dénes, dr. Kiss Gergely, Komjádi Béla, Lemhényi Dezső, Markovits Kálmán, Mayer Mihály, dr. Molnár Tamás, Németh János, Szécsi Zoltán, Szivós István, id. Szivós István és Zólyomi András.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek