2016 január 03.

Gojkovics: Egy érem valamint a riói kvóta a cél az Eb-n

Eléggé világosan fogalmaz Vladimir Gojkovics a montenegróiak szövetségi kapitánya a január Eb-vel kapcsolatban. A szakvezető nem szeretné az utolsó utáni pillanatokra hagyni a riói kvóta megszerzését.

vladimirgojkovics

Szeptemberben nevezték ki a montenegrói kispadra Vladimir Gojkovicsot. Élesben még nem sikerült kipróbálnia csapatát, hiszen eddig “csak” három világliga meccset játszott az együttessel.

Az első erőpróba rögtön az Európa-bajnokság lesz, ahol kvótát lehet szerezni az olimpiára. Az első helyezett szerez indulási jogot, de ha Szerbia, Horvátország vagy Görögország végeznek az érmes helyeken, akkor a mögöttük lévő negyedik szerzi meg az indulási jogot.

A torna előtt a montenegróiak szövetségi kapitánya bizakodó.: Hét egyforma erős csapat van, de kiemelném Szerbiát, aki topfavorit. A negyeddöntőt és az elődöntő lesz a legkeményebb számunkra. Egy érmet szeretnénk, így kvalifikálni magunkat a riói olimpiára, ennek rendelünk minden alá. Az elmúlt időszakban mindig a selejtezőn sikerült kivívnunk a jogot az indulásra. Soha nem könnyű ezt megszerezni. A tudatalattinkban ott van, hogy előfordulhat, hogy nem megyünk Brazíliába, ez óvatosságra int. Természetesen úgy gondoljuk, ott leszünk.- mondta a vjesti.me-nek.

A montenegróiak az A-jelű négyesbe kerültek az Eb-n. Első ízben a hollandokkal, a szlovákokkal és a spanyolokkal találkoznak.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek