2016 július 19.

Férfi Ob I: megkezdte a felkészülést a Miskolc

Hétfőn elsőként a Miskolc kezdte meg a 2016/2017-es idényre a felkészülést. Az együttes még egy lapáttal rátett, hiszen egy amerikai, és egy román válogatottal lett teljes a keret. 

2015Miskolcffi

Alaposan kicserélődött a Miskolc (Fotó: MVLC /facebook)

“Megkezdtük a felkészülést. – kezdte Bachner András a Miskolc elnöke a vizipolo.hu-nak. Sikerült még erősítenünk, hiszen leigazoltunk Alex Bowent és Szabó Rolandot. Előbbi az amerikai válogatott tagja, míg utóbbi a román válogatott alaptagja. Augusztus 1-jéig van egy nagyon komoly felvezetése, egy ráhangolódása a felkészülésnek. Tizenegy játékost igazoltunk. Nem árt, ha megismerik az edzőt, az uszodát, a csapattagokat, a környezetet alaposan. Fontos, hogy a nagyon jó lehetőségek mellett, megtalálja a csapat azt az összehangot, ami szükséges a jó eredményhez. A gárda teljesnek mondható, azonban Süveges Máté nem jelentkezett az első foglalkozáson, pedig szóban és írásban is értesítve lett. Az ő ügye, így folyamatban van.”

Természetesen nem mindenki kezdte meg a felkészülést, hiszen a válogatottak majd folyamatosan csatlakoznak a nagy tornák után a csapathoz. Miskolcnak két olimpikonja is lehet, hiszen Szasa Misics a montenegrói válogatottal, míg Alex Bowen az amerikaiakkal utazhat Rióba. Utánpótlás fronton sem panaszkodhat az együttes, hiszen a Lukács testvérek valamint Vadovics Viktor is válogatott elfoglaltságai miatt hiányzik.

A szeptember végi Ob I-es rajt előtt már körvonalazódik a programja is az együttesnek, Herceg Noviba hivatalos a csapat valamint egy felkészülési torna megrendezése is tervben van.

Játékosmozgás a Miskolcnál:

Távozott:  Aleksandar Njegovan (Vasas), Bendes Viktor (Helipolisz – Egyiptom), Hegedűs István (?), Kerschbaum Norbert (?), Kovács Zoltán (?), Madaras Márkó (Egyesült Államok), Marko Petkovics (Jadran Herceg Novi – Montenegró), Somlai Tamás (Debrecen), Tóth Máté (Egyesült Államok, de lehet marad), Takács János (Szentes), Valics Bence (kapus, Egyesült Államok)

Érkezett: Alex Bowen (Stanford), Csoma Kristóf (Eger – kapus), Halek Márton (Debrecen), Kincses Attila (Debrecen), Kósik Soma (PVSK – kapus), Lukács Ábel (Szentes), Lukács Dorián (Szentes), Miklós Levente (KSI), Szabó Roland (Nagyvárad)  Szasa Misics (Kinef Kirishi), Vadovics Viktor (UVSE),  Süveges Máté¹ (Debrecen)

A tavalyi keretből maradtak: Jakad Dániel, Hornyák Olivér, Milos Milicsics

(¹a játékos ügye még folymatban van)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek