2015 február 04.

Férfi Ob I: A dühös ferencvárosiak a bíráskodást okolják

Parázs meccset, hazai győzelmet és reklamáló vendégvezetőket láthattunk az OSC- Ferencváros (9-8) bajnokin. A főszereplők nyilatkoztak honlapunknak a lefújás után.

ftc osc 1

Szoros és nem mellesleg feszült összecsapást láthatott a Kondorosi úti uszodába kilátogató nagy számú közönség. Az A-Híd OSC végül megfordította a Ferencváros ellen a meccset, és 9-8-ra győzött, de a vendégek nem hagytak szó nélkül nem egy bírói ítéletet. Különösen azt nehezményezték, hogy a nagyszünet előtti másodpercekben Gór-Nagy Miklós gólja az idő lejárta miatt nem születhetett volna meg. Gerendás György, a vendégek szakmai igazgatója még a meccs után is vehemensen reklamált a zsűri asztalánál, perceken át. A főszereplék véleménye a parázs bajnokiról a vizipolo.hu-nak.

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője: Nem játszottunk jól, el kell ismernem. Gyengén kezdtünk, ennek több oka is van. Nem lebecsülve az ellenfelet, távlati céljaink vannak, ennek megfelelően készülünk, ez pedig befolyással lehet az aktuális formára. Persze akadt jobb periódusunk is a mérkőzésen, amikor azt a színvonalat hoztuk, amit a nézők megszokhattak tőlünk, gondolok itt a második negyedre. Akkor meg is fordítottuk a meccset.

Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője: Azzal kezdeném, hogy gratulálok a csapatnak, sokat fejlődtünk az előző mérkőzéshez képest, amikor kikaptunk a BVSC-től. Jól játszottunk. Néhány helyzetet kihagytunk, és az is igaz, hogy az OSC jobb csapat. Gór-Nagy gólja mellett nehéz elmennem szó nélkül, négy másodperc alatt nem lehet három passzt véghezvinni, és sajnos még említhetnék négy-öt hasonló esetet a mérkőzésről…

Drasko Brguljan, az OSC játékosa: Két hete nem játszottunk, ezek után nehéz volt, ráadásul egy jó csapattal találkoztunk, csak gratulálni tudok az ellenfélnek. A ferencvárosiaknál ráadásul hiányoztak is kulcsjátékosok, mi pedig nem voltunk jó formában. Összegezve azt gondolom, hogy jobb csapat a miénk, az egy gólos győzelmünk megérdemelt.

Regős Áron, a Ferencváros játékosa: Nagy esélyünk volt. Azt gondolom, hogy nagyon jól játszottunk, a BVSC elleni vereség után felszívtuk magunkat. Az is igaz, hogy elég sok helyzetet kihagytunk, ráadásul az OSC jobb csapat nálunk. Ám nem tudom elhallgatni, hogy nagyon lejtett a hazai pálya, és korrekt bíráskodás mellett minimum döntetlent érthettünk volna el. Számtalan szituációban tévedtek a kárunkra. Kiemelkedik ezek közül természetesen Gór-Nagy gólja, amikor négy másodperc volt hátra, és a hazaiak legalább háromszor passzoltak egymáshoz, ami normális esetben lehetetlen. Négy másodpercbe nem fér bele három passz. Az az eset vízválasztó volt.

Emlékeztető:

E.On férfi vízilabda Ob I., 16. forduló:

A-Híd OSC – Ferencváros 9 – 8 (2-3, 4-1, 2-3, 1-1)

Kondorosi út, 500 néző

Vezette: Homonnai D., Füzesi

OSC: Bisztritsányi – Decker Á., Bátori 3, Kovács G., Bundschuh, Gór-Nagy 1, Graham. Csere: Kayes 1, Hegedűs, Salamon 3, Brguljan 1.

Vezetőedző: Vincze Balázs

FTC: Gárdonyi – Avramovics 1, Kolozsi, Roach 1, Katonás 1, Swift 1, Pohl. Csere: Ernyey 1, Regős, Jansik, Paján 1, Marnitz 2.

Vezetőedző: Varga Zsolt

Gól/emberelőny: 2/13 ill 1/12

Gól/büntető: 2/3 ill 1/2

Gy. Zs.

Kapcsolódó cikkek