2016 augusztus 22.

Faragó Tamás: Továbbra is elég marginális sportágnak érzem a vízilabdát

Kemény kritikát fogalmazott meg Montreal olimpiai bajnoka szeretett sportágával kapcsolatban. Faragó ismét reformokat sürget. A magyar férfi csapat olimpiai eredményére is kitért, a legendát elkeserítette a szereplés, többre számított a Benedek-csapattól.

faragotamas MTI EPA

Faragó félti a vízilabdát (Fotó: MTI/EPA)

„Továbbra is elég marginális sportágnak érzem a vízilabdát” – kezdte értékelését a 64 éves szakember a Bp2017 Média érdeklődésére. „Sajnos azt kell mondanom, hogy sem a helyszínen szurkolókat, sem a tévénézőket nem tudja meggyőzni arról, hogy ez egy követhető, izgalmas játék. Magunkat csapnánk be, ha azt mondanánk, hogy a néző érti, mi történik a medencében. A legfontosabb a jövőben az lesz, hogy olyan szabályok szülessenek, melyek nézőbaráttá teszik a pólót”.

Faragót a nézőszámok és az üres lálátók is lehangolták a mérkőzéseken.

„Néztem a televízióban a traplövészetet és a tollaslabdatorna küzdelmeit, és el kell ismernem, ezeket a sportágakat sikerült látványossá faragni, tetszett, amit láttam. Ugyanez lenne a feladat nálunk is, de ebben a szakmában túl sok a nemzetközi léhűtő, akiket borzasztó nehéz lesz meggyőzni a változtatások szükségességéről. Pedig voltak már próbálkozások, gondoljunk például a kisebb pálya, kisebb labda alkalmazására, amit a Világligában élesben teszteltek a csapatok.”

A legenda kitért a magyar férfi válogatott teljesítményére is, az ötödik hely mindenképp csalódással tölti el.

„Ez sem a mi olimpiánk. Négy éve, Londonban kellemetlenül ért minket, hogy csak ötödikek lettünk, bíztunk benne, hogy ez nem ismétlődhet meg, mégis így történt. Bevallom őszintén, ennél mindenképpen többre számítottam.”

Faragó összeségében is értékelte a tornát pár mondatban.

„A mezőny egyre kiegyenlítettebb, ma már a spanyol válogatott mellett mondjuk egy brazil vagy adott esetben egy japán együttest sem szabad félvállról venni, és a több szoros, izgalmas meccs a színvonalnak is jót tesz. Az viszont elég baj, hogy a meglévő problémákat még gusztustalan sakkozással tetézték egyes csapatok, tovább ártva ezzel a vízilabda renoméjának”Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek