2017 június 01.

Faragó Tamás figyelmeztet

A legenda a Bajnokok Ligája Final Six után vonta le a konzekvenciákat. Rávilágított, mi a baj az Egerrel és a Szolnokkal.

faragotamas MTI EPA

 

Fotó: MTI/EPA

A Szolnok kiváló csapat. Söpréssel lett magyar bajnok. Olimpiai bajnokok hada játszik ott. Jó edzőjük van. Hihetetlen jó menedzserstábjuk és bivalyerős szponzoruk van. És természetesen vízilabdázni is nagyon tudnak – majd így folytatta – Az a csodálatos a Szolnok teljesítményében, amit nagyon szeretek, hogy a legjobb játékosok játszottak a legjobban, de a megfelelő pillanatokban a kiegészítő játékosok is tudták igazolni, miért vízilabdáznak a Szolnokban – mondta a legenda az inforadio-nak.

1976 olimpiai bajnok az új Duna Arénáról elmondta: aki eddig fanyalgott, hirtelen elhallgatott és csodálta ezt a hihetetlen létesítményt. Nem is nagyon fordult elő még ilyen, hogy egy olimpiai létesítményben vízilabda BL-döntőt rendezzenek.

Faragó Tamás a győzelem válogatottra gyakorolt hatására vonatkozó kérdésre úgy válaszolt: a sikeresség szempontjából vannak kétségeim. Azok a magyar válogatott játékosok, akik az Egert és a Szolnokot erősítik, ők voltak a kiegészítő emberek, sajnos nem ők játszották a főszerepet. A külföldiek domináltak főleg a góllövésben. Ennek megfelelően Märcz Tamásnak nagy feladata lesz, hogy egy csapatot formáljon ezekből az egyébként klasszis játékosokból, akik majd egy-egy meccsen a döntő szituációkat meg tudják oldani. Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek