2019 szeptember 23.

Faragó Tamás: ebben az évben talán a valaha elért legrosszabb eredményeket produkáltuk

A legenda a női utánpótlás vízilabda hiányosságaira is felhívta a figyelmet.

A lányoknál a tornákon két hetedik hely (U15-ös Eb, U20-as vb), egy kilencedik pozíció (U17-es Eb) jutott. Faragó érthetően csalódottan értékelt az utanpotlassport.hu-nak:

„A női vízilabda népszerűsége töretlen a világban. Időközben számos ország rájött, hogy a női póló jó befektetés, mert közöttük is ugyanolyan olimpiai érmeket osztanak, mint a férfiaknál, ráadásul a hölgyek gyorsan tanulnak, és igen fogékonyak az új dolgokra. Az utóbbi időben valóban lépéshátrányba kerültünk néhány országgal szemben, ennek legfőbb oka, hogy továbbra is kevés a merítési lehetőség. Valamivel több igazolt játékossal rendelkezünk, mint korábban, de minden korosztályt összevetve még így is csak ezer körül járunk. Ebben az évben talán a valaha elért legrosszabb eredményeket produkáltuk.”

A legenda hozzátette: „Bármennyire is megállapodunk az edzőkkel, hogy mindenki ugyanazt tanítsa, általában azt oktatják, ami eszükbe jut. Pedig van alapelv, ami mentén haladni lehetne. Továbbá a magyar bírói felfogás nagyban különbözik a nemzetközitől, ezért mondhatjuk, a játékosok hamis közegben szocializálódnak. Ez a felnőttekre is igaz. Amit meg tudnak csinálni hazai bajnokin, azt a nemzetközi porondon már nem. Persze az is baj, hogy a legjobb játékosaink az itthoni bajnokságokban nincsenek rákényszerítve a védekezésre, nincsenek tisztában annak fontosságával. Az az igazság, nem azokat szidják le, akik ebben ludasak. Az edzők úgy vannak vele, miért is bántsam, meccsenként lő három-négy gólt. Ha rászólok, amikor hibázik, még a végén elvész” – fejezte be értékelését Faragó.”Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek