2015 október 02.

Magabiztosan győzött a Szeged, nem volt ellenfél az Esslingen

Az eddig veretlen Szeged és a két meccséből kettőt elveszítő Esslingen együttese mérte össze az erejét az Euro Kupa harmadik napján. A csongrádi együttes egy edzőmeccshez hasonló összecsapáson mért brutális verést a németekre.

Szeged

I. negyed:

A ráúszásnál a Szeged hozta el a labdát, de a támadást nem sikerült góllal befejezni. Gadi Hadar az első perc végén megszerezte a vezetést az Esslingennek. Varga Zsolt szép gólt ért el, ezzel 1-1 az állás. Emberelőnyös szituációból megfordította a mérkőzést a Szeged, Manhercz Ádám révén. Pellei Frank is feliratkozott a gólszerzők listájára, ezzel már 3-1. Aljosa Kunac szerezte a következő találatot, már három gólos a különbség. Az utolsó percben Sánta Dániel ér el gól, ezzel kialakította az 5-1-es állást a játékrész végére.

II. negyed:

Egy kontrát követően Kiss Csaba ért el találatot, 6-1 a szegediek javára. Nem álltak meg a srácok, újabb gól következett a második percben, Manhercz Krisztián volt a szerzője. Heiko Nossek volt eredményes az Esslingentől, ezzel 7-2. Egy átlövést követően Kiss Csaba megszerezte újabb gólját. Az újabb emberelőnyös helyzetet ezúttal Pellei Frank értékesítette, 9-2. Három perccel a negyed vége előtt Lukas Seman is betalált, 10-2. Meixner Marcellre ezúttal sem lehet panasz, eddig a mai napon is hatalmasakat védett.  A játékrész utolsó percében Timo Van Der Bosch és Manhercz Krisztián is eredményes volt, ezzel kialakult a 11-3-as félidei eredmény.

III. negyed:

Hannes Rothfuss szerzett gólt, 11-4-re szépített az Esslingen. Egy megúszást követően Kiss Csaba szerezte meg harmadik találatát a mérkőzésen. Ötméteres értékesített Heiko Nossek, 12-5. Ismét lekontrázta ellenfelét a Szeged, Chilkó Márton révén 13-5. Egy centerezést követően Lukas Seman talált be. Hannes Glaser megszerezte első, Heiko Nossek pedig a harmadik találatát, ezzel 14-7-re jött fel az Esslingen a harmadik negyed befejezése képpen.

IV. negyed:

Nem tört meg a német csapat lendülete, Timo Van Der Bosch és Gadi Hadar révén újabb két találatot szereztek. A harmadik percben jött rá Varga Zsolt válasza, ezzel 15-9. Manhercz Krisztián is belépett a háromgólosok táborába újabb góljának köszönhetően. Aljosa Kunac, majd Manhercz Ádám is eredményes, ezzel 18-9 az állás. Hannes Glaser megszerezte második találatát, amire Lukas Seman egyből válaszolni tudott, 19-10. Újabb Hannes Glaser gól következett, ezzel már ő is háromgólos. Sedlmayer Tamás is feliratkozott a gólszerzőkhöz, majd Manhercz Krisztián jegyzett újabb találatot, ezzel 21-11. Az utolsó percben Manhercz Krisztián kétszer is villant, az eredmény 23-11, Krisztián pedig 6 gólig jutott.

Varga Péter (A Szeged edzője): “Nem mondanám, hogy egy edzőmeccs volt, hiszen egy nemzetközi tornáról van szó. A napokban már kiderült, hogy az Esslingen a csoportból a leggyengébb csapat, ennek megfelelően kezdtük a mérkőzést, félidőben kapus cseréltem, a Bognár Bendegúz élete első nemzetközi mérkőzését játszotta a kapuban. Nagyon sok gól lőttünk, aminek csak örülni tudok, készülünk a holnapi napra. Egy könnyű mérkőzésen több hiba becsúszik, ez holnap már nem fér bele, erre kell majd nagyon odafigyelnünk. Most vagyunk a felénél, szeretnénk minden mérkőzést megnyerni, de mindig a következőre koncentrálunk.”

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek