2015 október 03.

Az utolsó másodpercekben győzött a Ferencváros a Szeged ellen

A két veretlen, magyar együttes összecsapása következett az Euro Kupa kora esti mérkőzésén. Egy magas színvonalú és végletekig kiegyenlített ütközetben végül a fővárosiak kerültek ki győztesen.

Fradi_kezdo

I. negyed:

Az első ráúszásnál a Szeged hozta el a labdát. Tóth Márton kihasználta a Ferencváros első gólhelyzetét, 1-0. Manhercz Krisztián egyenlített a második percben. Chilkó Márton révén megfordította a mérkőzést a csongrádi együttes. Manhercz Ádám találatával kettőre nőtt a szegedi előny, 1-3. Marko Cuk hatalmas bombájával 2-3-ra módosult az eredmény kettő perccel a negyed vége előtt. Varga Zsolt az egyik oldalon, míg Dőry Farkas a másik oldalon volt eredményes az utolsó percben, ezzel 3-4-re végződött az első játékrész.

II. negyed:

Marko Cuk akciógóljával először egyenlített a Ferencváros, majd a zöld-fehéreket már előnyhöz juttatta, 5-4. Kiss Csaba is feliratkozott a gólszerzőkhöz. Több gól már nem született ebben a játékrészben, 5-5-ös állásnál mentek a csapatok a félidei pihenőre.

III. negyed:

Aidan Roach juttatta ismét előnyhöz a fővárosiakat az első perc végén. Az előny nem tartott sokáig, Kiss Csaba egalizált. Marko Cuk megszerezte harmadik találatát, újra a Ferencvárosnál az előny. Chilkó Márton révén 7-7 az állás, három perccel a negyed vége előtt. A csapatok már csak a léceket találták el, már nem változott az eredmény ebben a játékrészben.

IV. negyed:

Tóth Márton góljával az előny már a Ferencvárosnál, egy perccel később Marnitz Gergő megtoldotta ezt, 9-7. Manhercz Ádám gondoskodott arról, hogy ne tartson sokáig a kétgólos előny, találatával szépített a Szeged. Dőry Farkas nem így gondolkozott, bombagóljával 10-8-ra módosította az eredményt. Aljosa Kunac is megszerezte első találatát, 10-9-re feljött a Szeged. Pellei Frank sem maradhatott le a társaitól, 10-10-re alakította az állást. Négy másodperccel a vége előtt Marko Cuk hatalmas góljának köszönhetően megnyerte a mérkőzést a Ferencváros együttese 11-10 arányban.

Varga Zsolt (A Ferencváros edzője): “Ahhoz képest, hogy a meccs előtt öt perccel tudtam meg, hogy a másik centerünknek, Joel Swiftnek annyira fáj a válla, hogy nem tud játszani, nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel. Nagyon sok mérkőzést játszottunk le az elmúlt időszakban hogy csak nyolcan voltunk, mondtam a srácoknak, hogy itt ami van, szívet lelket bele kell ma adni.  Az elején egy kicsit álmosabbnak láttam a csapatot, de a végére feléledt a tűz mindenkiben. Többször is vezettünk a találkozón, és végül sikerült nyernünk. Tudtuk, hogy ez a hat meccs nagyon próbára tesz majd minket türelemben és fejben is, elégedett vagyok az eredménnyel.” 

Varga Péter (A Szeged edzője): “Az eredménnyel nem vagyok elégedett, hiszen nem nyertünk, sőt, kikaptunk. A mérkőzés képe alapján talán egy döntetlen igazságosabb lett volna, de mint tudjuk a sportban nincsen “talán” és nincsen “ha”. Egy szerencsés góllal tudta megnyerni a Fradi, a lehetőségekhez és a körülményekhez képest nem játszottunk rosszul. Volt egy olyan periódusunk a mérkőzésen, amikor rengeteg emberelőnyünk kimaradt, ez valószínűleg annak tudható be, hogy mentálisan nem voltunk már a toppon. Játszottunk négy nap alatt öt mérkőzést, kellően elfáradtak már a játékosok.”

Nyéki Balázs (A Ferencváros játékosa): “Nagyon nehéz mérkőzés volt, kevesebben voltunk mint a szegediek, kevesebben, mint ahogy azt az összecsapás előtt terveztük. Eddig az egész évünk valamiért úgy alakult, hogy soha nem tudtunk teljes csapattal kiállni, ezért is különösen értékes ez a mai győzelem. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, hiszen ami az Acquatiara ellen nem sikerült – ott az utolsó pillanatokban egyenlítettek az olaszok – az most összejött. Lényeg az, hogy meglett a csoport elsőség és külön érdem az ország számára, hogy két magyar csapat juthatott tovább.”

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek