2018 július 16.

Eb: Héttel vertük a grúzokat a nyitányon

Nagy Viktorék győzelemmel nyitották a barcelonai kontinenstornát. Barcelona, 2018. július 16. Bátori Bence (j) és a georgiai Marko Jelaca a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának csoportkörében játszott Magyarország - Georgia mérkõzésen 2018. július 16-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

(MTI Fotó: Illyés Tibor)

Az első negyedben Kavtaradze kínálta meg Nagy Viktort egy lövéssel. Az egy grúz gólra azonban jött három magyar. Bátori, Erdélyi majd Bedő révén már 3-1 volt az etap végén. A második nyolc percben Kovács villant, 4-1. Ezek után azonban jöttek fel a grúzok és a nagyszünetre kettő volt közte, 5-3.

A fordulás után, Rurua egy fórból volt eredményes, de mielőtt gond lett volna Mezei majd Bátori révén már ismét megnyugtató volt az előny, 7-4. A záróakkordban Zalánki növelte az előnyt, 9-5. A záróanegyedben még egy lapáttal rátettünk, végül 12-5-re győztünk.

Folytatás szerdán 20.30-tól az olaszok ellen.

Európa-bajnokság, csoportmérkőzés: 

Grúzia-Magyarország 5-12 (1-3, 2-2, 2-3, 0-4)

Grúzia: Shubladze – Kavtaradze 1, Tsrepulia 2, Imnaishvili, Bitadze 1, Rurua 1, Gegelashvili. Csere: Jelaca, Jakhaia, Baghaturia, Magrakvelidze, Meskhi. Szövetségi kapitány: Revaz Chomakhidze

Magyarország: Nagy V. – Vámos 2, Mezei, Jansik D., Kovács G. 2, Erdélyi 1, Bátori 3. Csere: Angyal, Manhercz 1, Zalánki 2, Bedő 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz TamásHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek