2016 június 18.

Bp. Winner Felnőtt Férfi Bajnokság: az OSC megvédte címét

A Budapest Felnőtt Férfi Bajnokságot az OSC nyerte, miután a döntőben a Vidám Vízilovakat győzte le, így a csapat megvédte címét.

bvlszdonto02

A boldog győztes (Fotó: vizipolo.hu)

Másodszor rendeztek Final Fourt a Budapest Winner Férfi Bajnokságban. A tegnapi két elődöntőből az OSC simán jutott tovább a RETR-O-SC ellen, míg a másik ágon nagy csata után egyetlen góllal múlta felül a Vidám Vízilovak a Sportligetet.

Kétszer nyerte meg a RETR-O-SC a bronzérmet

A mai napon először a bronzmeccsre került sor a Laky Károly uszodában. Már az első negyedben elhúzott 5-0-ra a RETR-O-SC, Galambos és Szűcs vezérletével, innen kapaszkodott a Sportliget, mely együttest érzékenyen érintette, hogy kapusuk a tegnapi napon eltörte a kezét, így Dobos András csak a kispadról drukkolhatott. A második negyed derekán már 5-3 volt az állás, de a nagyszünetben közte négy volt a különbség. A fordulás után Major duplájával, majd Tajti és Kádár góljaival már egyenlő volt. Az utolsó negyed előtt azonban érkezett Szabó, aki akcióból ismét a fehérsapkásokhoz ragadta a vezetést, 9-8. A záróakkordban Deme majd Szűcs labdája talált utat a kapuba, amire a másik oldalon Major válaszolt, így két góllal nyert a RETR-O-SC és övék lett a bronzérem.

bvlszdonto01

Az OSC esélyt sem adott a vízilovaknak

A döntőben aztán az OSC és a Vidám Vízilovak ugrottak egymásnak. Az első negyedből egy perc volt hátra, mikor már 3-0-ra vezetett a címvédő. Az etap végére sikerült szépíteni a vízilovaknak, egy emberelőnyből Kaiser volt eredményes, 3-1. A második nyolc percben Dankuli visszaállította a közte hármat, majd a nagyszünet előtt szintén ő módosította az eredményt 7-2-re.

A fordulás után sem adta alább Deme András csapata, szépen tartotta előnyét, így az utolsó negyedet 9-4-ről várhatták a csapatok. A záróakkorból és a mérkőzésből is csak négy perc volt hátra, mikor már nyolc gól volt a címvédő előnye. A vége 14-6 lett, így tavaly után ismét az OSC örülhetett.

Az érmeket Dr. Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Szivós Márton világbajnok és Pázmányi Gábor a Budapesti Vízilabda Szövetség elnöke adta át.

Deme András, az OSC VSE edzője a sikerről a vizipolo.hu-nak.: Öt hónapja dolgozom a fiúkkal. Úgy gondolom, megérdemelt volt a sikerünk. Mindenki tette ma is a dolgát, nagyon koncentrált volt a csapat. Remélem, hogy egyben marad ez a gárda jövőre is, és további sikereket tudunk elérni Ob I/b-ben is, ott ugye idén éppenhogy lemaradtunk a felsőházról, hiszen kilencedikek lettünk. 

Bp. Winner Felnőtt Férfi Bajnokság Final Fourjának helyosztói:

Döntő:

OSC VSE – Vidám Vízilovak 14-6 (3-1, 4-1, 2-2, 5-2)
Gólszerzők: Holló 3, Dankuli 2, Daczó 2, Dávid 2, Besenyei 2, Sikter 2, Ahmed 1 ill. Ürögi 3, Besenyei 1, Kaiser 1, Vigh 1

Gól/Büntetődobás: 0/0 ill. 0/1
Gól/Emberelőnyből: 4/10 ill. 3/12
Kiállítás cserével: Szepesi Bence, Ahmed Abbas Tawfik ill. Tóth Frank
Kipontozódott: Szepesi Bence, Ahmed Abbas Tawfik ill. –

Bronzmérkőzés:

RETR-O-SC – Sportliget SE 11-9 (5-2, 3-2, 1-4, 2-1)  (várható gólösszefoglaló az lsu.hu jóvoltából)
Gólszerzők: Galambos 3, Szűcs 3, Lázár 1, Pap 1, Deme 1, Füzesi 1, Szabó 1 ill. Major P. 4, Tajti 2, Kádár 2, Major Z. 1

Gól/Büntetődobás: 0/1 ill. 0/1
Gól/Emberelőnyből: 1/7b ill. 3/11
Kiállítás cserével: Héjja László ill. –
Kipontozódott: Lázár Viktor ill. –Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek