2016 június 05.

Bajnokok Ligája – A 3. nap margójára

Szót ejtünk a szolnoki diadalról, és természetesen a döntőről valamint nem felejtkezünk el a serdülő válogatottunk tornagyőzelméről sem. 

Jug Dubrovnik Gold Medal Jug Dubrovnik (white cap) vs Olympiacos (blue cap) Budapest, Alfred Hajos National Swimming Complex LEN 2016 Water Polo Champions League Final Six Budapest HUN June 2 - 5, 2016 Day 03 June 2, 2016 Photo Giorgio Scala/Deepbluemedia/Insidefoto

Az öröm pillanata
(Fotó: Giorgio Scala/Deepbluemedia/Insidefoto)

Hiányzott Tempesti az olaszoknál, de, ahogy ők fogalmaztak nem foghatják erre, hogy két zakóval mennek haza, hiszen a Jugtól valamint a Szolnoktól is kikaptak. A Tisza-parti együttes összekapta magát a bronzcsatára. Varga Dumi szenzációs volt, de Mezei Tamás is, aki helyettesítette Kis Gábort, hiszen Kicsinek nem tolerálta Naumov sporttárs a vízben való küzdését, de említhetnénk Nagy Viktort is, aki megint kiváló teljesítményt nyújtott. Cseh Sándor csapata szép játékkal végül 11-7-re győzött. Jövőre mint utalt rá a vezetőedző nem ebben az összeállításban fog szerepelni a gárda, de “erős csapat” lesz akkor is.

Szolnok HUN Bronze Medal Prizes Ceremony Budapest, Alfred Hajos National Swimming Complex LEN 2016 Water Polo Champions League Final Six Budapest HUN June 2 - 5, 2016 Day 03 June 2, 2016 Photo Giorgio Scala/Deepbluemedia/Insidefoto

A Szolnok a harmadik
(Fotó: Giorgio Scala/Deepbluemedia/Insidefoto)

A döntőben aztán megjósolhatatlan volt ki fog nyerni. Kicsit talán esélyesebb volt a Jug, végül az lett a veszte az Olympiakosznak, amiben igazán jók, az emberelőnyök kihasználása. A meccs 6-4-es dubrovniki sikerrel ért véget. A horvátoknál káprázatosan jól védett Bijacs, aki már-már túlnőtt válogatott csapattársán a vele szemben védő Pavicson, nem véletlen lett a torna legjobb kapusa, Perrone pedig az együttes motorja, az MVP. Egyszóval jól összerakott csapat ez a Dubrovnik. Idén, finoman fogalmazva jó szezont futottak, hiszen a Regionális Ligát, a Horvát bajnokságot, a Horvát Kupát és most a BL-t is behúzták. Nem véletlen fogalmazott úgy Kobescsak mester, hogy ez egy tökéletes szezon volt. “Négy trófeát nyertünk, a mostani fináléban is fegyelmezetten játszottunk. Mindent elértünk, amit szerettünk volna. Szeretném megköszönni a klubnak, a városnak és a fantasztikus szurkolóinknak a támagatást.” mit lehet ezután mondan: Le a kalappal előttük.

u15blfinalkids

Véget ért a Kid’s Final is, melyen magyar siker született, hiszen serdülőválogatottunk megnyerte az U15-ös tornát. A fináléban az amerikaiakat verték Benczur Mártonék, akik már a Darko Cukic megmérettetésre készülnek.

Tartalmas nap volt a tegnapi. Reméljük, jövőre még fényesebb magyar sikernek örülhetünk.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek