2016 június 03.

Bajnokok Ligája: Utolsó másodperces góllal kapott ki a Szolnok

Már 6-3-ra is vezetett a Szolnok, mikor elkezdett zárkózni az Olympiakosz. A mérkőzés végén a Tisza-partiak kapaszkodtak az eredmény után, az utolsó másodpercek pedig balul sültek el.

madarasnobert szolnok01

Holnap a bronzért játszik a Szolnok (fotó: Szolnoki vsc/facebook)

Az Olympiakosz most mutatkozott be, hiszen megnyerték a csoportjukat, így rögtön az elődöntőbe jutottak. Népes szurkolótábor kísérte el a görög együttest, de a mieinket nem tudták túlkiabálni.

A mérkőzésen rendre a Szolnok szerzett vezetést, 2-2 utána Madaras megúszásgóljára majd Alekszics találatára nem volt válaszuk a görögöknek, 4-2. A második nyolc percben már három is volt közte, mikor Mylonakisz egy fórt lőtt be, így Nagy Viktornak is köszönhetően, aki parádésan védett, 5-3 volt a nagyszünetben.

A fordulás után azonban megállt valami. 6-3 után két görög gól jött. sőt, Futulisz ötösével egalizálhattak volna a görögök, de Nagy Viktor védte, így egygólos előnnyel várhatta a magyar csapat az utolsó negyedet. A záróakkordból már három perc is eltelt, mikor Ntszokasz lövése talált utat a kapuba, 6-6. Ezek után Murikisz már a vezetést is megszerezte, ami után Cseh Sándor időt kért, de fórt belelőtte a Tisza-parti gárda a kapusba. Meg kell jegyezni, a védekezés magasiskoláját mutatta be ekkor a görög együttes. Ezek után Vámos egy szabaddobást passzírozott be,7-7 Az utolsó fél percben támadhatott a Szolnok a vezetésért, fórba is került, de Alekszics lövése nem talált utat a kapuba. Négy másodperccel a vége előtt pedig az Olympiakosz kért időt. A Timeout után pedig egy beadott labdára szerencsétlenül ért bele Varga Dénes, a játékszer így behullott, 7-8. A görög együttes, így bejutott a holnapi fináléba, ahol a Juggal játszik, hiszen meglepetésre ötösök után legyőzte a Reccót.

Bajnokok Ligája, Final Six (elődöntő)

Szolnok – Olympiakosz 7-8  (4–2, 1–1, 1–2, 1–3)

Szolnok: Nagy V. – Madaras 1, Vámos 2, Jansik D., Mezei, Varga Dénes, Mitrovics 1. Csere: Gocics, Alekszics 1, Younger 1, Varga Dániel, Kis G. 1. Vezetőedző: Cseh Sándor

Olympiakosz: Pavics – Mylonakis 1, Delekas, Fountoulis, Ntoskas 2, Mourikis 1, Vlachopoulos 4. Csere: Gounas, Smith, Pontikeas, Kolomvos, Mallarach. Vezetőedző: Theodoris Vlachos

Gól/emberelőny: 3/12, ill. 5/10

“Az ellenőr azt mondta, nem érvényes a gól, mert a szabaddobás után nem ért a labdához görög játékos, de nem tudnak mit csinálni, mert a bírók lefújták a mérkőzést” – nyilatkozta az M4 Sportnak Cseh Sándor, a Szolnok edzője. Hozzátette: 6-3-ig jól játszott csapata, amely még az utolsó negyed előtt is egy góllal vezetett.
“Két emberelőnyt kaptunk, de ziccerben a kapufára lőttük ezeket. Időt kértem, utána megint kaptunk két fórt, de ezeket is kihagytuk. Alapvetően ezért vesztettünk.”

Zsivko Gocics, a Szolnok játékosa: A tegnapi napon és a mai meccsen is diktáltuk az iramot, ebbe ma belefáradtunk. Az utolsó másfél negyedben nem voltunk türelmesek. Védekezésben is volt egy-egy hibánk, egyszerűen odaadtuk a lehetőséget az Olympiakosznak, hogy visszajöjjön a meccsbe. Mentek is eggyel, de Vámos Márton nagyon szép góllal egyenlített. Volt még egy lehetőségünk, hét másodperccel a vége előtt kaptunk egy fórt, ezt gyorsan ellőtte Milan Alekszics. Türtelmetlenek voltunk ekkor is. Az utolsó másodpercekben nem is láttam ilyet, pedig már játszom ezt a sportot “pár éve”. Nagyon csalódott vagyok, de az ilyen milliő miatt érdemes sportolni, a közönségnek nagyon tetszett szerintem a meccs.

A másik elődöntőben: 

Pro Recco (olasz)–Jug Dubrovnik (horvát) 14–15 – ötméteresekkel (3–1, 1–3, 4–2, 2–4, 4–5)

A holnapi nap programja: 

2016. június 4.

19.30 Szolnok – Pro Recco (bronzéremért)

21.00 Olympiakosz – Jug Dubrovnik (döntő

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek