2016 június 04.

Bajnokok Ligája: Európa trónján a Jug Dubrovnik

Két góllal legyőzte a Jug Dubrovnik az Olympiakoszt a BL döntőben. Küzdelmes meccset játszottak a felek, végül az utolsó negyed döntött.

jug2016blgyoztes01

Negyedszer örülhetett a Jug (Fotó: vizipolo.hu)

Az Olympiakosz 2002 után másodszor vagy a Jug negyedszer hódítja el a BL serleget, ez volt a kérdés.

Nos, küzdelmes meccsre lehetett számítani, de, hogy ennyire, azt mi sem gondoltuk. Az első negyed után 1-1-et mutatott az eredményjelző, Murikisz centerből volt eredményes a másik oldalonpedig Obradovics használt ki egy fórt. A második nyolc percben sem szaggatták a csapatok a hálót, ismét megvolt az egy-egy találat, de Felipe Perrone büntetőjével már 3-2-re ment a Jug.

A csapatok a folytatásban sem engedték el egymást, de a horvátok akarata érvényesült, Gunasz még egy fórt belőtt, de Xavi Garci révén ismét Kobescsak csapatánál volt az előny, 4-3. Az utolsó negyedben kapták a csapatok a fórokat gazdagon, mégsem ebből született meg az Olympiakosz egyenlítő gólja, hanem egy lefordulásból, 4-4. Rögtön ezután sikerült válaszolni a horvát együttesnek. A végén pedig Perrone egy ötössel növelte a különbséget, így 6-4-re győzött a Rijeka és tíz év után negyedszer örülhetett.

Bajnokok Ligája, döntő: 

Jug Dubrovnik (horvát)–Olympiakosz Pireusz (görög) 6–4 (1–1, 2–1, 1–1, 2–1)

Jug Dubrovnik: Bijac – Jokovic 1, Garcia 1, Vrlic, Perrone 2, Benic 1, Obradovic 1. Csere: Macan, Fatovic, Loncar, Ivankovic. Vezetőedző: Vjekoslav Kobescak

Olympiakosz: Pavic – Mylonakis, Delekas, Fountoulis 1, Ntoskas, Mourikis 1, Vlachopoulos 1. Csere: Gounas 1, Smith, Pontikeas, Kolomvos, Mallarach. Vezetőedző: Theodoris Vlachos

Gól/emberelőny: 2/11, ill. 2/10
Gól/ötméteres: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Delekas (25. p.), Macan (25. p.), Benic (30. p.)

A torna legjobb kapusa: Marco Bijacs

A legjobb játékos: Felipe Perrone

A 2016-os Bajnokok Ligája Final Six végeredménye: 

1. Jug Dubrovnik
2. Olympiakosz
3. Szolnok
4. Recco
5. Barceloneta
6. EgerHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek