2016 július 08.

BENU-Kupa: Ötnapos pólóünnep a Margitszigeten

Nagy csatákra lehet számítani, a jövő heti BENU-Kupán. A két kapitány nagy várakozásokkal tekint a torna elé.

BENU2016sajttaj01

Hamarosan BENU-Kupa (Fotó: vizipolo.hu)

A jövő héten női és férfi válogatottunk is medencébe ugrik a BENU Kupán. Rió előtt az utolsó állomás lesz ez csapataink számára, az eseménynek ma tartották meg a hivatalos sajtótájékoztatóját.

Kemény Dénes a szövetség elnöke: „Köszönjük a BENU-nak a támogatását, hogy mindkét csapat mellé odaállt. A jövő hetet gyakorlatilag nevezhetjük BENU-hétnek is, hiszen szerdától vasárnapig a férfi és a női válogatottat is láthatjuk a Szigeten. Nagy az érdeklődés, főleg, péntekre, amikor vegyes napot tartunk. Remek kezdeményezés ez, hiszen mindkét csapatunk ugyanolyan fontos számunkra. Arról nem is beszélve, hogy mindkettő népszerű, nem véletlen, hogy a londoni olimpia első hat legnézettebb sportközvetítése itthon vízilabda volt, köztük fiú és lánymeccsek ugyanúgy.” – fejezte be az elnök.

Dr. Zlinszky János a BENU igazgatósági tagja, részletesen vázolta, miért esett a cég választása a sportágra: “Ne csak beteg embereknek segítsünk gyógyszertárainkba, hanem sportolóinkon is. Megnéztük, milyen sikersportágak vannak Magyarországon, utána megnéztük milyen a vezetésük, mennyire profi a vezetés, ezek után pedig a cégünknél egyértelmű döntés született, hogy a vízilabdát támogassuk. Nemcsak a jelenre figyel a BENU, hanem a jövőre is, mint a Magyar Vízilabda Szövetség.” 

A brazilok elleni kétkapus edzés valamint a szombati, miskolctapolcai mérkőzés, illetve a BENU-kupa lesz az olimpiai kerethirdetés után az első olyan megmérettetés, amit abban a szerkezetben tudunk játszani, amelyet eldöntöttem. – fogalmazott Benedek TiborA mérkőzéseken a tizenhárom riói utazó mellett szerepet kap két plusz center, Tóth Márton és Bedő Krisztián is. Elkezdődik a felkészülés második fázisa, amikor már nem az lesz a kérdés, hogy ki fog bekerülni a csapatba, hanem az összeszokáson lesz hangsúly. A szövetségi kapitány egy fontos bejelentést tett a sajtótájékoztatón, miszerint Varga Dániel helyett Varga Dénes lesz a csapat kapitánya.

Női válogatottunk, szövetségi kapitánya, Bíró Attila örömét, fejezte ki, hogy a nőknek is megrendezik a BENU-Kupát. „Látjuk annak a folyamatnak az eredményét, amit elkezdtünk. Az USA elleni eredmények miatt nem estünk kétségbe, hiszen komoly fizikai munkát végeztünk. Ők már topon vannak, míg mi nem. A három BENU-Kupa mérkőzést mindenképp szeretném megvárni a kerethirdetéssel.

A BENU-Kupa programja: (Július 13-17. Margitsziget)

Július 13., szerda:
19.00 Spanyolország-Ausztrália (női mérkőzés)
20.30 Magyarország-Olaszország (női mérkőzés)

Július 14., csütörtök:
19.00 Spanyolország-Olaszország
20.30 Magyarország-Ausztrália (női mérkőzés)

Július 15., péntek
13.00 Olaszország- Ausztrália (női mérkőzés)
17.30 Grúzia–Ausztrália
19.00 Magyarország–Spanyolország (női mérkőzés)
20.30 Magyarország–Horvátország

Július 16., szombat:
19.00 Horvátország–Ausztrália
20.30 Magyarország–Grúzia

Július 17., vasárnap:
10.00 Horvátország–Grúzia
11.30 Magyarország–Ausztrália

Jegyárak:

Napijegy: 2000 forint
Bérlet: 5000 forint
VIP-bérlet cateringgel: 25 000 forint

Jegyek itt kaphatók az eseményre…Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek