2015 július 24.

Benedek Tibor: Alapelvárás a dobogós helyezés

Kazanyba utazik szombaton a férfiválogatott, hogy aztán hétfőn megkezdje nagy menetelését az oroszországi világbajnokságon. Benedek Tibor szövetségi kapitánnyal beszélgettünk az elutazás előtt.benedek-csapat012

Benedek Tibor a magyar – japán felkészülési meccs után tartott sajtótájékoztatón alapelvárásnak nevezte a dobogós helyezést. A szakvezető a vb-rajt előtti formáról annyit mondott, hogy a kerettagok bizonyos helyzetekben még mindig nem eléggé érettek, de számos pozitívumot látott a torna előtti utolsó felkészülési mérkőzésen. Először a japán elleni, utolsó felkészülési meccsről nyilatkozott, majd rátért a világbajnokságra:

– Bizonyos helyzetekben már elég érettek voltunk, bizonyos helyzetekben még nem, de a lényeg az megvolt: utoljára még remek hangulatú meccset játszhattunk, saját közönség előtt. Talán a csoportmeccseink közül pont az első, a Kazahsztán elleni lesz a legnehezebb, emlékezhetünk rá, legutóbb játszottunk velük, és még vezettek is. Jól kell játszani, fent kell tartani a koncentrációt.

– Teher vagy előny, hogy címvédőként játszhat Kazanyban a magyar válogatott?

– Címvédőként megyünk, de a világliga időben jóval közelebb van – mondta el a kapitány honlapunknak. – A világliga hatodik helye elég nagy pofon volt, az megmaradt a fejekben, és adott munkát az eltüntetése.

benedek magyar japan

– Hol tart most a válogatott?

– A munkát elvégeztük, ezen a héten már sokkal kevesebb edzés volt, az edzések dinamikusabbak voltak, a japánok elleni meccsen is látható volt, hogy sokkal több lefordulás volt, a játékunk dinamikusabb lett. Az a tervünk, hogy még ezt fokozzuk tovább.

– Szivós Mártont a világliga kudarca után hívta vissza a csapatba. Beilleszkedett már?

– Szivós beilleszkedése megtörtént, de persze a valóság majd egy éles meccsen derül ki. Azok a játékosok közötti  kapcsolatok, a mozgások, amiket szerettem volna, hogy Marci visszatérésével meglegyenek, majd csak tétmeccsen derülnek ki.

– Néhány nappal a világbajnokság előtt rangos tornát rendeztek a szerbek. legnagyobb riválisaink otthon nem tudtak nyerni. Mit szólt hozzá?

– A tornákból nem lehet nagy következtetést levonni, ahogy a Vodafone-kupán is nem a torna végeredménye volt a lényeg, hanem hogy jó meccsek legyenek.

– A kazanyi vb teljes programja

Magyar keret a vb-re:

Nagy Viktor, Decker Attila – kapusok; Gór-Nagy Miklós, Angyal Dániel, Madaras Norbert, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Hárai Balázs, Bedő Krisztián – mezőnyjátékosok.

Gy. Zs., Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek