2015 június 16.

Bakui ifi Eb: Nagy-Britannia kipipálva, jöhet a négy közé jutás

Újabb könnyed győzelemmel biztosította be nyolc közé jutását a lány ifiválogatott Bakuban. Ötödik meccsén 16-4-re verte a briteket.Urvári Lili Rita; Krukenberg, Lynn

Urvári (fehérben) egy góllal járult hozzá a győzelemhez (Fotó: MOB)

A csoportmérkőzések zárásaként Nagy-Britannia legjobbjaival találkoztak a lányok a bakui ifjúsági Európa-bajnokságon. Kezdés előtt is lehetett tudni, nem jelenthet gondot a szigetországiak felülmúlása, és szerencsére ez így is lett. Különösen Vályi volt elemében, aki öt gólt dobott. Az eleje kicsit nehézkesen indult, félidőben még csak 7-5 volt, de aztán nem volt megállás. A vége 16-4 lett, és a csoport harmadik helye, körbeverések után, a görögök és a hollandok mögött, azonos pontszámmal.

Amennyiben érvényesül a papírforma, és a másik csoportban a spanyolok legyőzik a franciákat a ma esti mérkőzésen, akkor holnap helyi idő szerint 12.15-től velük játszunk. A négy közé jutás lesz a tét.

1. Európa Játékok, lány ifjúsági Európa-bajnokság, Baku

A-csoport, 5. forduló

Magyarország–Nagy-Britannia 16-4 (5-2, 2-2, 5-0, 4-0)

Vezette: Mecier (francia), Tkacsenko (orosz)

MAGYARORSZÁG: Magyari – Hertzka 2, Vályi V. 5, Farkas T. 1, Miklós R. 1,Tóth Cs. 1, Mchunu. Csere: Vogt, Urvári 1, Kiss E. 2, Mucsy 2, Ádám 1.

Szövetségi edző: Mihók Attila

NAGY-BRITANNIA: Jackson – Rowland 1, Edwards, Nurthen, Dean, Rogers 2, Brazier 1. Csere. Shaw, Ward, Partridge, Kennedy, McCoy.

Szövetségi edző: Nick Buller

Gól/emberelőny: 1/3 ill. 0/6

Gól/kettős emberelőny: – ill. 0/1

Gól/ötméteres: 3/3 ill. –

A csoport végeredménye:

1. Görögország 12 pont
2. Hollandia 12 pont
3. Magyarország 12 pont
4. Németország 6 pont
5. Nagy-Britannia 3 pont
6. Izrael 0 pont

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek