2015 június 20.

Győzelem Hollandia ellen, 5. a lánycsapat Bakuban

Fordulatos mérkőzésen, nagyot hajrázva 10-9-re győzött lány ifjúsági csapatunk a bakui korosztályos Európa-bajnokságon.Vogt Vivien; Krukenber, Lynn

Vogt Vivien küzdelme (Fotó: MOB)

A csoportküzdelmek már találkozott egymással a két válogatott, akkor a hollandok nyertek 14-9-re, az sokba került a magyar csapatnak, hiszen hiába verte a végül a csoport élén végző görögöket, a négy közé jutásért játszani kellet, és alulmaradtunk.

A hollandok ezúttal is jobban kezdtek, félidőben 6-3-ra vezettek, elúszni látszott a hajó. Az emberelőnyökkel meggyűlt a baja Mihók Attila csapatának, az első hat fórt nem sikerült értékesíteni. Aztán közelebb jöttünk, majd kapust cserélt a magyar szakvezető. Magyari helyett Lekrinszki került a kapuba, aki rögtön góllal nyitott. Indítani akart, labdája egy holland fejen gellert kapott, és behullott a hálóba. Lekrinszki egy korábbi meccsén is próbálkozott gólszerzéssel, akkor távoli lövéssel. Az nem sikerült, letolást kapott érte, most azonban a legjobbkor jött a találat. A magyar lányok vérszemet kaptak, az utolsó negyedben pedig fordítottak. Farkas ötméteresből, majd Hertzka volt eredményes, majd Mucsi bombájával már vezettünk is. A végén öt gólt lőttünk zsinórban, a végét pedig kivédekeztük, így 10-9-re nyertünk, és megszereztük az 5. helyet.

1. Európa Játékok, lány ifjúsági Európa-bajnokság, Baku

Az 5. helyért

Hollandia-Magyarország 9–10 (4–2, 2–1, 0–2, 3–5)

Vezette: Rakovics (szerb), Matache (román)

HOLLANDIA: Boone – Sleeking, Keuning 1, Mulder 3, Joustra 1, Bosveld, Bergsma 2. Csere: Rogge 2, van Rooijen, Schonewille, Voorvelt, Scheij.

Szövetségi edző: Jan Gerrit Schothans

MAGYARORSZÁG: Magyari – Hertzka 2, Vályi V. 2, Urvári, Farkas T. 1, Tóth Cs., Mchunu 1. Csere: Vogt, Miklós R. 2, Kiss E., Mucsy 1, Ádám, Lekrinszki (kapus) 1.

Szövetségi edző: Mihók Attila

Gól/emberelőny: 3/9 ill. 1/8

Gól/kettős emberelőny: 0/1 ill. –

Gól/ötméteres: 1/1 ill. 3/3

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek