2016 június 03.

Bajnokok Ligája: A Barceloneta legyőzte az Egert

Négy góllal győzött az Barceloneta az Eger ellen. A hevesi gárda így a 6. helyen zárt, Biros Péter pedig befejezte csodálatos pályafutását.

BL2016Finalsix060301

Biros utolsó meccsén (Fotó: vizipolo.hu)

Tegnap azt mondta, ez nem róla szól, de mi úgy látjuk, egy kicsit mégis. Biros Péter az utolsó meccsét játszotta a Barceloneta ellen a BL 5. helyéért, ugyanis visszavonul háromszoros olimpiai bajnokunk. A mérkőzésen rögtön az első helyzetét bevágta, ahogy képünkön is látszik, aztán az első negyed végén 2-2 mutatott az eredményjelző, mikor a szurkolók elkezdték skandálni a “Biros Peti” rigmust. A második negyed elég hektikus volt, hiszen a Barceloneta már kettővel is vezetett, mikor az Eger “észbe kapott” és elkezdett zárkózni. Hárai majd Csuk révén egalizált a hevesi alakulat, de a hajrában érkezett Sztrahinja Rasovics és a szerb góljával egy volt oda a félidőben, 4-5.

A fordulás után kísértetiesen hasonló volt a forgatókönyv a második nyolc perchez. Ismét a Barceloneta tudott elhúzni, sőt 4-7 is volt az állás. A hajrában pedig még egyet közétettek a katalánok, így 4-8 volt oda. A záróakkordban sem csökkent a különbség, a  hajrára 5-9-et mutatott az eredményjelző. Az utolsó percekben Erdélyi egy megúszásból faragott, a vége mégis közte négy. A mérkőzés végén az összes egri játékos beugrott a vízbe, úgy búcsúztatták Biros Péter.

Bajnokok Ligája, Final Six (5. helyért)

ZF-Eger – Barceloneta 6-10 (2-2, 2-4, 0-3, 2-1)
Eger: Mitrovics – Biros P. 1, Csucskovics 1, Hosnyánszky, Szivós, Vapenszki, Hárai 1. Csere: Zalánki, Lőrincz, Csuk 1, Erdélyi 2, Bedő, Csoma (kapus). Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Barceloneta: Lopez – Szirányi, Sz. Rasovic 4, Minguell, Roca, Espanol, V. Rasovic. Csere: Munarriz 2, Larumbe, Tahull, Fernandez 1, Famera 3. Vezetőedző: Jesus Martin

Szirányi Balázs, a Barceloneta játékosa: Büszkén fejeztük be ezt az egész tornát. Az egész éves teljesítményt nézve le a klappal a csapat előtt, maximálisan helyt álltunk. Ki esett össze kevésbe, szerintem az Eger csalódottabb volt.

Biros Péter, az Eger játékosa: Üreség van benne, végre lehet pihenni. Fejben fárad el főleg az ember. Nyilván fog hiányozni minden, nem lesz könnyű a váltás.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek