2016 június 04.

Bajnokok Ligája: A 2. nap margójára

Szót ejtünk Biros Péter megható és felemelő búcsújáról, a szolnoki drámáról, valamint az azeri-olasz jó viszonyról. Egyszóval célkeresztben a margitszigeti BL hullámvasút második napja. 

Jug Dubrovnik Jug (white cap) vs Pro Recco (blue cap) Budapest, Alfred Hajos National Swimming Complex LEN 2016 Water Polo Champions League Final Six Budapest HUN June 2 - 5, 2016 Day 02 June 2, 2016 Photo Giorgio Scala/Deepbluemedia/Insidefoto

A Jug öröme!
Fotó: Giorgio Scala/Deepbluemedia/Insidefoto

Nemcsak az ötödik helyért játszott az Eger a BL-ben a Barceloneta ellen, hanem egy kicsit Biros Péterért is. A hevesiek 40 éves bajnokának ez volt az utolsó fellépése. Az egész meccs róla szólt, ha nem is  vízben a nézőtéren mindenképp. A bemutatásnál, az első negyed végén az ő nevét skandálták és a vége előtt egy perccel vastaps kísérte háromszoros olimpiai bajnokunkat. A meccs lefújása után pedig a játékosok beugrottak a medencébe körbefogták és ők is tapssal búcsúztatták. Az ember háta borsódzott a látványtól. Aztán a vegyes zónában, őszintén, kendőzetlenül válaszolt a kérdésekre és bevallotta, hogy a teste még bírná, de fejben már nagyon fárasztó. Mindenestre, sok sikert kívánunk az “új élethez”, hiszen Biros az egri női csapat vezetőedzője lesz. Nem utolsó sorban, KÖSZÖNJÜK!

3 BIROS Peter ZF EGER HUN Eger (white cap) vs Barcelloneta (blue cap) Budapest, Alfred Hajos National Swimming Complex LEN 2016 Water Polo Champions League Final Six Budapest HUN June 2 - 5, 2016 Day 02 June 2, 2016 Photo Giorgio Scala/Deepbluemedia/Insidefoto

A búcsú
(Fotó:  Giorgio Scala/Deepbluemedia/Insidefoto)

A felemelő pillanatok után, jött a nap másik legfontosabb mérkőzése magyar szempontból, hiszen a Szolnok az Olympiakosszal meccselt a döntőbe jutásért. A mérkőzés első periódusában jól tartotta magát a magyar együttes, hiszen 6-3-ra is vezetett, ezek után Gocics szerint elfáradtak és négy Olympiakosz gól következett. Vámos góljával még egalizált a Tisza-parti együttes. Ami pedig az utolsó másodpercekben láttunk, az nem volt hétköznapi. A görögök egy időkérés után támadhattak, a beívelt labdába Varga Dénes szerencsétlenül ért bele és behullott Nagy Viktor kapujába. A szolnokiak reklamáltak, az ellenőr azt mondta, nem érvényes a gólt, de a bíró megadta, így a bronzéremért játszhat ma Cseh Sándor együttes.

A második elődötőben a Recco három ásza sem volt bevethető, hiszen Tempesti szemműtéte miatt, el sem utazott Budapestre – Érdekesség, hogy Pomilio mester a harmadik számú kapust vetette be, a Jug elleni meccsen, a mindössze 20 éves Violát –  Bodegas és Giorgetti pedig a lelátón foglalt helyet. A horvát együttes uralta a meccset, 4-1-re és 8-4-re is vezetett, mikor a bírók elkezdték kicsit megtolni a Reccót. Az utolsó fél perc előtt 10-8-ra ment Kobescsak együttese, mikor érkezett Sukno, aki egy szabaddobást vágott be. Ami pedig ezután jött, olyat még nem láttunk, bohózatba volt illő. A középkezdés után Felipe Perrone tartotta a labdát, mikor az azeri Koganov Markovicsot szórta ki négypercre, a sporttárs ugyanis észrevette, hogy szándékos ütést történt. A lelátó fütyült, senki nem értette, hogy miért? A horvátok fogták a fejüket, de Sukno értékesítette a büntetőt. A 10-10-es állás után pedig jöhettek az ötösök, az első körben, mindkét csapat egyet-egyet hibázott. 14-14-es állásnál Perrone belőtte Pastorinonak, akit az ötméteresekre becserélt az olasz mester. A túloldalon pedig Filipovics ötösét védte Bijacs, így Jug Dubrovnik – Olympiakosz meccset rendeznek a döntőben. A Szolnok pedig a Reccóval játszik a bronzéremért.

Mindenesetre két olyan elődöntő láthattunk, ami nem hétköznapi módon ért véget. Ma zárul a BL Final Six, reméljük, egy magyar sikerrel.

Bajnokok Ligája Final Six: (az utolsó nap programja)

19.30 Szolnok – Pro Recco

21.00 Olympiakosz – Jug Dubrovnik

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek