2015 június 02.

Aláírták a megállapodást a budapesti BL-döntőkről

A nemzetközi és a magyar szövetség első embere kézjegyével szentesítette az okmányt, miszerint 2016-ban és 2017-ben Budapesten lesz a férfi vízilabda Final Six.Vízilabda Eb

Budapest korábban már bebizonyította, hogy remek házigazdája a vizes eseményeknek, legutóbb éppen a 2014-es Európa-bajnokság rendezésével. Jövőre a legmagasabb szintű nemzetközi póló újra Budapestre költözik, ugyanis a Bajnokok Ligája hatos döntő 2016-ban és 2017-ban is a magyar fővárosban lesz.

A hír eddig is ismert volt, az erről szóló megállapodást pedig a BL-finálé alatt írták alá Barcelonában, amint erről a nemzetközi szövetség (LEN) honlapja tudósít. Barcelona jó házigazdája volt két évig az eseménynek, a bírók működéséről most ne essék szó. Az okmányt Paolo Borelli, a LEN elnöke és Kemény Dénes, a magyar szövetség elnöke szentesítette kézjegyével.

– Ezt a lehetőséget nem kaphattuk volna meg kormánygarancia nélkül, hálásnak kell lennünk az állami támogatásért – mondta el Kemény Dénes az aláíráskor.

Jövőre még valószínűleg a Margitszigeten rendezik a háromnapos döntőt, a 2017-es finálé viszont a Dagálynál épülő új komplexum avatóeseménye lesz a tervek szerint. A BL következő két Final Sixének rendezési jogát Isztambullal szemben nyerte el a magyar főváros. A LEN új rendszerében párosával lehet otthont adni a hatos döntőnek, így lehetett 2015 előtt 2014-ben is Barcelona a házigazda.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek