2016 július 17.

Ausztrália is kipipálva – Tornagyőztes a Benedek-csapat

Gólzáporos mérkőzésen az utolsó másodpercekben szerezte meg a magyar csapat a győzelmet az ausztrálok ellen. A BENU-kupát ezzel veretlenül, 100%-os mérleggel nyerte meg az együttes.

BENUferfival17

(Fotó: vizipolo.hu)

A horvátok és a grúzok ellen aratott siker után a Benedek-csapat az ausztrálok ellen zárt a BENU-kupát. Mai ellenfelünk eddig egy győzelemmel és egy vereséggel állt a tornán.

Megtelt a fedett uszoda, ahol jó hangulatot teremtettek a szurkolók. A magyarok bemutatásánál már felrobbant a Hajós. A mérkőzésen Szivós Mártonra hárultak a csapatkapitányi feladatok. Varga Dénes és Hárai Balázs pedig a lelátón foglalt helyet.

A mérkőzés első támadásából megszerezték az ausztrálok a vezetést, Younger középről talált a hálóba, 0-1. Az ellentámadásból Varga Dani volt eredményes, a negyed derekára pedig már átvette a vezetést is a magyar válogatott, hiszen Tóth villant fórból, 2-1. A hajrára kanyarodva már három is volt az előnyt. Ekkor Fatovics időt kért majd ismét Younger talált be, 4-2. A második nyolc percben egy minutum alatt egalizáltak az auszik, de még mielőtt nagyobb lehetett volna a baj, Vámos majd Zalánki vert be egyet-egyet. Maradt is a kettő közte a negyed végig. Szép gólokat lőtt a csapat, elég csak Erdélyi és Tóth lövéseire gondolni. A félidőben kicsit közelebb tudtak jönni az ausztrálok, így 9-8 állt az eredményjelzőn ide.

A harmadik negyedben is ontotta a magyar csapat a gólokat. Tizenegy találat is született ebben az etapban. Rendre mi vezettünk, de elhúzni nem sikerült, a hajrában Erdélyi villant kétszer is, a második találatát egy szép dopplerből szerezte, így 15-13 volt ide. A záróakkordból már öt perc is eltelt, de gólt nem láttunk, amikor egy fórt használt ki az ausztrál válogatott, majd centerból Joe Kayes volt eredményes, 15-15. Az utolsó másodpercekben még volt lehetősége az ausztráloknak, hogy megnyerjék a meccset, de elpuskázták ezt. A túloldalon Kis Gábor harcolt ki egy ötöst, ami Varga Dani értékesített. A nézőtér felállva tapsolt, hiszen tornagyőztes lett a Benedek-csapat.

A BENU-Kupa zárónapján: 

Magyarország-Ausztrália 16-15 (4-2, 5-6, 6-5, 1-2)

Magyarország: Decker A. – Erdélyi 3, Vámos 2, Decker Á., Szivós, Varga D. 5, Tóth M. 2. Csere: Bedő, Hosnyánszky 1, Manhercz, Kis G. Zalánki 3. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor.

Ausztrália: Dennerley – Cambell 2, Ford, Coterill, Gilchrist, Younger 6, Kayes 2. Csere: Power, Roach 1, Swift, Howden 2, Emery 1. Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic

Gól/emberelőny: 5/6, illetve 5/10
Ötméteresek: 2/3, illetve –
Kipontozódott: –

Benedek Tibor, a vizipolo.hu-nak: Vannak ilyen meccseink, de a védekezést meg tudjuk oldani. A lényeg az, hogy a csapat nagyon erős volt fejben, bármennyire is jött az ausztrál csapat mindig tudtunk újítani. 34 lövése volt mindkét csapatnak, ami nagyon sok. Ez egy jó tapasztalt volt, hiszen az olimpián csoportellenfelünk lesz Ausztrália.

A másik találkozón:

Horvátország-Grúzia 17-3 (4-0, 6-0, 3-3, 4-0)
Gólszerzők: Petkovic 5, Burics 2, Macan 2, Setka 2, Bukic 2, Sukno 2, Loncar, Krapic, illetve Bitadze, Jakhai, Jelaca

A torna végeredménye:
1. Magyarország 9 pont
2. Horvátország 6 pont
3. Ausztrália 3 pont
4. Grúzia 0 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek