2015 május 24.

Áts Bertalan: Hihetetlen boldogságot és örömet érzek most

Tegnap az UVSE-Centrál története során először megnyerte a női bajnokságot. Áts Bertalan vezetőedző majdnem teljesen elégedett az idei szezonnal. Mint mondta, a  két arany mellé elfért volna egy harmadik érem is…

atsbertalan01

Áts Bertalan a vizipolo.hu-nak:

Egy döntőben nemcsak a kezdés nehéz. Az első negyedben ott volt a Szentes velünk, de szépen lassan, ahogy megbeszélük felőröltük őket.

Mit érzel most?

Hihetetlen örömet és boldogságot. Az egész éves munkánk gyümölcsét arattuk most le. Nagyon büszke vagyok a lányokra és nagyon köszönöm nekik ezt az évet, és azt, hogy edzőt csináltak belőlem. Nagyon köszönöm a vezetőségnek az egész éves támagotásukat Lovas Péter elnök úrnak, Mecseki Attilának és Hertzka Andrásnak, akik mind hazai és nemzetközi mérkőzésen is velünk voltak. További köszönetet szeretnék mondani, barátomnak és kollégámnak, Benczur Mártonnak, aki ezt a csapatot összehozta. Nemcsak edző, hanem menedzseri munkákat is végzett nélkül sem jött volna létre a siker. Emellett Ágó Renátának a szárazföldi edzésekért, Tóth Andreának, aki tavaly még játszott nálunk. Felnőtt Európa, és világbajnok vízilabdázóról van szó, aki szintén trenírozta a lányokat illetve Varga Bernadett sportpszichológus, aki a lányok lelki világát ápolta. 

Magyar Kupát nyertetek, bajnokságot nyertetek. Az Euroligában bejutottatok a legjobb négybe. Lehet ennél jobb évet zárni?

Lehetne szebben zárni, hogyha az Euroligából hazahozunk egy érmet. Úgy érzem bennünk volt a bronz. Szeretném ha jövőre ez a csapat együttmaradna és nemzetközi porondon is éremmel záránák. Ez az én nagy álmom.

Arra minden esély megvan, hogy ez a csapat együtt maradjon?

Konkrétumot nem tudok mondani. Most hazamegyünk aluszunk egyet, pihenünk.  Jövő héten leülök a vezetőséggel. Aztán a játékosokkal és majd akkor kiderül ki, mit szeretne.

 

UVSE-Central bajnok csapata01

A bajnok csapat (Fotó: vizipolo.hu)

A csapat tagjai: Gangl Edina, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Keszthelyi Rita, Sikter Diána, Tóth Ildikó, Csabai Dóra, Kuna Szonja, Kövesdi Vivien, Hertzka Orsolya, Korényi Zsófia, Bicskei Réka, Azumah Franciska. Vezetőedző: Áts Bertalan másodedző: Benczur Márton

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek