2015 május 23.

Női Ob I: fennállása során először bajnok az UVSE-Centrál!

Sokáig a vendégek vezettek, de szünetre már a hazaiak mentek előnnyel. A meccs közepétől hosszú időn át nem tudott betalálni a Szentes, ez pedig bajnoki címébe került. Az erőre kapó UVSE-Centrál a Magyar Kupa mellett a bajnoki címet is besöpörte. UVSE-Central bajnok csapata01

“Menjünk be, mert nem lesz helyünk” – hangzott el a Hajós Alfréd uszoda előtt egy szurkoló szájából, egy órával a mérkőzés kezdete előtt. Igen, a női bajnokság utolsó mérkőzésére készültünk. Ha végül azért voltak is üres helyek a lelátón, az biztos, hogy óriási hangzavar, rengeteg néző és felfokozott izgalom fogadta a csapatokat.

Görögtűz itt és ott, drapéria kifeszítve egyik oldalt és másik oldalt, olyan is volt, amelyen a labdarúgó szövetséget szidták az idetévedt ultrák – a Megyeri úti focistadion helyett mostantól női vízilabdára járnak, úgy tetszik.

UVSE-Centrál először vagy Hungerit Szentes tizenkettedszer? Ez volt e kérdés. Az UVSE, vagyis a lilák élvezhették a hazai pálya előnyét. Hazai kapufával indult, aztán Kövér-Kiss távolról szerezte meg az előnyt a vendégeknek. Kisteleki Hanna szélről egyenlített, fórból. Aztán kontrák ide és oda, az szentesi színekben utoljára vízbe szálló Van der Sloot illetve Keszthelyi váltott gólt (2-2). Szücsöt küldték ki a játékvezetők, Miskolczi használta ki, míg a másik oldalon Csabai célzott pontosan. Bujka révén szentesi előny (3-4), időt is kért Áts Bertalan. Újra a vendéghálóban táncolt a labda – de a dr. Molnár Tamás, Németh András vezette bírópáros időn túlinak ítélte meg, elkerekítve ezzel a hazai edzők szemét.

 uvse-central noi012

Gyönyörűen végigjátszott emberelőnyt húzott be közelről a csapatkapitány Tóth Ildikó, egyenlített az UVSE. Ugyancsak szép akció végén Kádár szerzett gólt (4-5). Blokkok itt és ott, végül Tóthot addig gyilkolták a kapu előtt, míg Pengőt küldték ki a játékvezetők. Kimaradt, de egy percen belül megvolt az egál: Szücs brusztolta ki a helyzetet (5-5). Küzdött az UVSE, de eddig csak futott az eredmény után, a jó játékkal adós maradt az alapszakasz győztese. Egy fórt védekezett ki nagy szívvel a hazai csapat, ezen belelkesülve Kisteleki Hanna – először a meccs folyamán – előnyt szerzett (6-5). Pont a félidőre.

Gangl nyújtózott nagyot, de a túloldalon is csak kapufákig jutottak, majd egy előnyt Kisteleki bevágott – kettővel ment az UVSE-Centrál. Bujka távoli próbálkozását Gangl fölé ütötte. Nem ment be semmi a Szentesnek, az újabb lövés is csak kapufa lett, maradt a gólcsend. Bujka újra behúzódott középre, ki is állították róla az embert, de továbbra sincs gól. Kilenc másodperccel a negyed vége előtt Csabai maradt üresen a vendégkapu előtt, nem hibázott – fontos gól volt (8-5).

Kuna lövését Bolonyai csak beljebb segítette, elúszni látszott a hajó a Szentes szempontjából. A vendégek 5-4-re még vezettek, de ekkor már 12 perce nem dobtak gólt. Innéttől már pecsét volt a bajnoki címen, simán győzött az UVSE, de kijárt a dicséret a derekasan küzdő Szentesnek is.

Bajnok az UVSE-Centrál, először fennállása során!

Gémes Anett Alexa; Kuna Szonja

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Női ob I, döntő, 5. mérkőzés

UVSE-Centrál – Hungerit Szentes 10-7 (3-4, 3-1, 2-0, 2-2)

Hajós Alfréd-uszoda, fedett, 800 néző

Vezeti: dr. Molnár T., Németh A.

UVSE: Gangl – Kisteleki H. 4, Szücs 1, Sikter 1, Keszthelyi, Tóth I. 1, Csabai 2. Csere: Korényi, Kövesdi, Azumah, Kuna 1, Hertzka, Bicskei

Vezetőedző: Áts Bertalan

Szentes: Bolonyai – Hevesi, Van der Sloot 1, Miskolczi 1, Bujka 2, Kövér-Kiss 1, Pengő. Csere: Győri, Rácz, Kádár 1, Gémes, Pócsi 1, Farkas T.

Vezetőedző: Tóth László

Gól/emberelőnyből: 3/6, ill. 4/11

Gól/büntető: 0/0 ill. 1/0

Kipontozódott: Korényi (21. p), Szücs (30. p.)

A párharc végeredménye: 3-2 az UVSE-Centrál javára

Az idei bajnokság különdíjai

A legértékesebb játékos: Keszthelyi Rita (UVSE

A legjobb kapus: Gangl Edina (UVSE)

Gólkirály: Bujka Barbara (Szentes)

Gy. Zs., Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek