2014 július 28.

Aranyat ért az olaszoknak az Eb bronz

Az olasz válogatott a tegnap véget ért Eb-n begyűjtötte a hatodik bronzérmét a kontinenstornák történetében. A montenegrói győztes meccs után, úgy ünnepeltek, mintha aranyérmet nyertek volna…2014 eb olasz orom
A szokványostól is eltérően ünnepelte Olaszország a bronzérmet. A világesemények történetében az megszokott, hogy az első helyezett csapatból mindenkit bedobnak a vízben, na de hogy a harmadik helyen végző gárdától is mindenki fürödjön az már nem.

Pedig ez történt a tegnapi bronzmeccsen, amikoris Olaszország legyőzte Montenegrót 11-9-re. Giorgettiék többször is felálltak vert helyzetből, elég ha csak az 1-3-as, vagy a 3-5-ös etapokról beszélünk.

A mérkőzésen az utolsó negyed döntött, amikor 8-8-as állásról az olasz válogatott meglódult és meg sem állt a dobogó legalsó fokáig.

Alessandro Campagna, az olaszok kapitánya: Nagyon jó meccset játszottunk. 1-3 után visszajüttünk, a játékosaim hatalmas szívével a mérkőzésbe. Ez a gárda erejét mutatja. Még mindig nagyon fiatal ez a társaság, mely az elkövetkezendő világversenyeken képes lesz még fényesebb érmekért harca szállni.

Fabio Baraldi: Nagyon boldog vagyok, ez a bronzérem nagyon sokat jelent a következő Eb-re.

Ranko Perovics, a montenegróiak szakvezetője: Nehéz mit mondani. A csapat nem adta fel az egész mérkőzésen. A következő világversenyen megint megpróbáljuk.

Drasko Brguljan: A rajt jó volt, de aztán kimaradtak a lehetőségeink. Kiadtuk magunkból a maximumot, de azt hiszem a szerencse ma nem mellénk állt.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.