2015 szeptember 06.

A KSI a Brandi Kupát is behúzta

Fordulatos meccsen nyert a KSI az UVSE I. ellen a Brandi Kupa döntőjében. A bronzérmet a BVSC szerezte meg a Honvéd előtt.

brandikupa02

Ahogy múlt héten a Somóczi-kupát, úgy ezen a hétvégén a Brandi-kupát rendezte meg a Budapesti Vízilabda Szövetség.

A bronzéremért a Honvéd és a BVSC csapott össze. A mérkőzés szoros eredményt hozott, ám a fordulás után kiállították a Honvéd edzőjét Váradi Ákost, ami megpecsételte a csapat sorsát, hiszen ezek után tudtak elhúzni a Szőnyi útiak, és a végén három góllal jobbnak bizonyulni.

A döntőben két csoportgyőztes, veretlen együttes csapott össze. Az A-csoportot az UVSE I., a B-jelű négyest a KSI nyerte. A fináléra Németh Zsolt a lilák Ob I-es felnőtt csapatának vezetőedzője is kíváncsi volt, de ott volt Märcz Tamás is, és szép számmal megtelt a nézőtér is.

Az első negyedben nem bírt egymással a két csapat, bár az UVSE villámrajtot vett, már 2-0-ra is vezetett, de az KSI ledolgozta a hátrányát. A második negyedben először került előnybe a kockássapkás együttes, de erre Vadovics, Sziládi, Sólyom válaszolt, így 7-5 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyed fordulópont volt a mérkőzésen, hiszen az UVSE kezdte elveszteni legjobbjait, valamint Bóbis elkezdte termelni a gólokat, így már a záróakkord előtt 12-11-re megfordította a KSI az eredményt. A záróakkordban még rá tudtak tenni egy lapáttal Szabó Zoltán-fiai, és végül magabiztosan, 18-12-re húzták be a meccset. A múlt heti Somóczi-kupa után, megint a KSI ünnepelhetett. (képek a mérkőzésről)

Az érmek Märcz Tamás és Kiss Gergely adta át, összesen négy olimpiai arany tulajdonosai.

Brandi Kupa, döntő: (2001-es születésűek)

UVSE I. – KSI SE 13-18 (4-4, 3-1, 4-7, 2-6)
UVSE I: Prágay – Vigvári 1,  Martin 2, Csányi 1, Aranyi 5, Sziládi 2, Pardi, csere: Vadovics 1, Gál, Nagy 1, Solyóm, – Sonnevend

KSI.: Endrédi – Nyíri 1, Pető 3, Bóbis 8, Némethy, Kőmezei, Bihácsi 3 csere: Koncz, Lantos, Szabó 1, Bodnár, Tánczos 1, Böszörményi 1 – Horváth

brandikupa10

További mérkőzések, (helyosztók)

Bronzmérkőzés:

HUVK SE – BVSC-PÓLÓ Zugló 9 – 12

5. helyért:

OSC VSE – UVSE II. 6 – 13 (0-3, 4-7, 2-3, 0-0)

7. helyért:

Honvéd Kölyök Póló Suli – Tatabánya 1 – 17

Sz. B.

Fotók: vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek