2017 szeptember 01.

Visszahívták posztjáról Bienerth Gusztáv elnököt

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) pénteki rendkívüli tisztújító közgyűlésén a tagok visszahívták posztjáról Bienerth Gusztáv elnököt.

Budapest, 2017. január 8. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) új elnöke megválasztása után a MÚSZ rendkívüli közgyûlésén 2017. január 8-án. Bienerth Gusztáv - aki a 24 év után leköszönõ Gyárfás Tamást váltja a poszton - korábban a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Magyar Kézilabda Szövetségnél is dolgozott, jelenleg a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alelnöke, s turizmusért felelõs kormánybiztos. MTI Fotó: Bruzák Noémi

(MTI Fotó: Bruzák Noémi)

A 200 voksolásra jogosult közül 153-an vettek részt a kongresszuson, s tíz tartózkodás mellett 141-en támogatták, és mindössze ketten ellenezték Bienerth Gusztáv visszahívását.

“A végsőkig bíztam abban, hogy folytathatom a megkezdett munkát, s bár nem értek egyet vele, természetesen elfogadom a döntést” – mondta Bienerth Gusztáv, aki január 8-án váltotta a poszton a 24 év után leköszönt Gyárfás Tamást. Akkor egyedüli jelölt volt.

A 62 éves Bienerthnek – aki korábban a Magyar Labdarúgó Szövetségnél, illetve a Magyar Kézilabda Szövetségnél is dolgozott, a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alelnöke és turizmusért felelős kormánybiztos is volt – azt követően kellett összehívnia a rendkívüli küldöttgyűlést, hogy az elnökség sorozatos lemondások után működésképtelenné vált.

(MTI)A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.

Kapcsolódó cikkek