2016 május 09.

Világliga: bivalyerős kerettel érkeznek a görögök

Holnap sorsdöntő világliga meccsen feszül egymásnak a görög és a magyar együttes. A hellének nem tartalékolnak, kapitányuk a legerősebb csapatot küldi a mieink ellen vízbe.

LEN European Water Polo Championships 2016 Hungary HUN (White) Vs Greece GRE (Blue) Men 7 AFROUDAKIS Christos C GRE Kombank Arena, Belgrade, Serbia  Day02  11-01-2016 Photo P. Mesiano/Insidefoto/Deepbluemedia

A görögök egyik legjobbját is semlegesíteni kell Krisztosz Afrudakiszt (Fotó: Giorgi Scala)

Mondani sem kell Varga Daniéknak nehéz dolguk lesz holnap a görögök ellen a világliga selejtező zárófordulójában. A csapat azzal, hogy decemberben négy góllal kikapott Patraszban nagy hátrányba került a Szuperdöntő felé vezető úton. Szentesen öt góllal kellene nyerni, hogy az együttes a csoport élén végezzen és megszerezze a huizhou-i repülőjegyet.

Természetesen ezt a görög kapitány is tudja, Theodorosz Vlahosz a legerősebb keretével érkezik. A legtöbben az Olympiakoszban játszanak, mely együttes már kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája Final Sixbe – az Eger előtt – sőt az együttes rögtön elődöntőbe jutott csoportgyőztesként. A holnapi találkozó nem lesz sétagalopp, ezt jól mutatja, hogy kétszer is találkozott idén a két válogatott egymással. A belgrádi Eb csoportkörében 8-8-as döntetlen született, míg a bronzmeccsen a Benedek-csapat nyert három góllal.

Tegyük hozzá, nem lenne lehetetlen, hogy öt góllal nyerjen a magyar együttes, hiszen 2013-ban a barcelonai vb-n 9-3-ra nyertünk a negyeddöntőben a hellének ellen, most ugyanazt a jó játékot kellene előhúzni a tarsolyból.

A görögök kerete a holnapi világliga-meccsre:

Kapusok: Kosztasz Flegkasz, Stefanosz Galanopulosz

Mezőnyjátékosok: Manolisz Milonakisz, George Dervisz, Kosztasz Genniduniasz, Jannisz Fontulisz, Kiriakosz Pontikeasz, Krisztosz Afrudakisz, Vangelisz Delakasz, Kosztasz Murikisz, Krisztodulosz Kolomvosz, Alexander Gunasz, Angelisz Vlachopulosz.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)

Mezőnyjátékosok: Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs (ZF-Eger), Varga Dénes, Varga Dániel, Vámos Márton (Szolnoki Dózsa-Közgép), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo), Tóth Márton (FTC-PQS Waterpolo)

A holnapi program:

A-csoport

A 6. forduló programja (2016. május 10., kedd)

17.00 Magyarország-Görögország (M4 Sport, élő)

18.00 Románia-Grúzia

A csoport állása:

1. Görögország 15 pont
2. Magyarország 12 pont
3. Románia 3 pont
4. Grúzia 0 pont

B-csoport:

20.30 Franciaország-Spanyolország

19.00 Szerbia-Montenegró

A B-csoport állása:

1. Szerbia 15 pont
2. Montenegró 9 pont
3. Spanyolország 6 pont
4. Franciaország 0 pont

C-csoport:

Törökország-Oroszország 5-13

19.00 Olaszország-Horvátország

A C csoport állása:

1. Olaszország 15 pont
2. Horvátország 12 pont
3. Oroszország 6 pont
4. Törökország 0 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek