2016 április 19.

Világliga: Benedek megfiatalított csapattal utazik Nagyváradra

A jövő heti világliga mérkőzésre Benedek Tibor keretet hirdetett. A románok ellen fiatal csapatot dob be a szövetségi kapitány. 

Benedek Tibor023

A trieszti olimpiai kvalifikációs torna után itt a következő feladat. Egy hét múlva a csapat Nagyváradon csap össze a románokkal a világliga ötödik fordulójábaan.

Benedek Tibor a mérkőzésre kihirdette csapatát. Az együttes merőben eltér a trieszti kerettől. „Rég volt a válogatott keretben Decker Attila, szeretném megadni neki a lehetőséget a bizonyításra. Jó teljesítményt nyújtott a hétvégén a klubjában, azt várom tőle, hogy folytassa ezt a jó teljesítményt a válogatottban is, és bizonyítson. Lényegében Tóth Mártonnal, Gór-Nagy Miklóssal ők lesznek a rangidősek most ebben a csapatban. Gór-Nagy Miki Belgrád után Triesztben nem kapott lehetőséget, most számítok rá”  – fejezte be Benedek Tibor a waterpolo.hu-nak.

A válogatott kedden csap össze a románokkal, a csoport másik mérkőzésén a görögök Grúziába látogatnak.

A magyar válogatott kerete a románok ellen:

Kapusok: Lévai Márton (Debreceni VSE), Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép)

Mezőnyjátékosok: Mezei Tamás, Jansik Dávid (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Zalánki Gergő (ZF-Eger), Nagy Ádám, Gór-Nagy Miklós, Bátori Bence, Salamon Ferenc (A-Híd-OSC-Újbuda), Tóth Márton (FTC-PQS Waterpolo), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo)

Világliga, 5. forduló: (április 26.)

A-csoport

17.00 Románia – Magyarország (Nagyvárad)

16.30 Grúzia-Görögország (Tbiliszi)

Tabella: Görögország 12 pont, Magyarország 9 pont, Románia 3 pont, Grúzia 0 pont.

B-csoport

19.00 Montenegró-Franciaország (Herceg Novi)

20.15 Spanyolország-Szerbia (Barcelona)

Tabella: Szerbia 12 pont, Spanyolország 6 pont, Montenegró 6 pont, Franciaország 0 pont.

C-csoport

17.00 Oroszország-Horvátország (Ruza)

20.00 Törökország-Olaszország (Bursa)

Tabella: Olaszország 12 pont, Horvátország 9 pont, Oroszország 3 pont, Törökország 0.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.