2014 december 14.

Gyárfás Tamás, a Vasas gólzsákja: cél a válogatottság!

Gyárfás Tamás, a VasasPlaket 20 éves szélsője elképesztő formában pólózik az utóbbi időben. Elég csak az elmúlt hét termését végig tekinteni. Csütörtökön a KSI ellen 6, szombaton az OSC ellen 5 gólt hintett – az első négy lövése hibátlan volt -, és máris átvette a vezetést a bajnokság góllövőlistáján, 29 találattal. Az ifjúsági világbajnoki ezüstérmes a vizipolo.hu-nak nyilatkozott.

GYARFAS_Tamas_0033

Fotó: Vasas

Az OSC ellen, a bajnokság 10. fordulójában megint nagyot játszott a fiatal pólós, a meccs első szakasza róla szólt, első négy lövése betalált.

– Közel volt a bravúr, de nem jött össze. Mi hiányzott a pontszerzéshez?

– Végig úgy éreztem, hogy uraljuk a meccset, és meglehet a győzelem – mondta el Gyárfás Tamás. – Talán ellenfelünk nem vette olyan komolyan a meccset, gondolok itt arra, hogy többen hiányoztak soraiból, mint például Bátori Bence (vagy Joseph Kayes – a szerk.). Illetve vannak még gondolataim arról, hogy miért nem nyertünk, de azokat inkább megtartom magamnak. Egy kis agresszió és türelem hiányzott a végén, hogy maradjon nekünk legalább egy pont.

– Remekül teljesítesz az utóbbi időben. Gondolsz esetleg arra, jöhet majd egy válogatott behívó?

– Minden fiatal játékos célja a válogatottság, így természetesen nekem is. Sokat köszönhetek a társaimnak és az edzőmnek, rengeteget segítenek, ennek köszönhetően nőtt az önbizalmam, és olyan felszabadultam játszhatok, mint még sosem. Az edzések után még mindig maradunk gyakorolni, szóval valóban elhivatottak vagyunk. Szüneteltetem az iskolát, hogy a céljaimra koncentrálhassak. A BGF gazdasági informatikusi szakára jártam, az első félévre, de eldöntöttem, hogy ezt az évet arra szánom, még többet gyakoroljak, mert csak így fejlődhetek, és érhetek el a válogatottság közelébe.

– Bár szép szál legény vagy – 183 centi -, a kétméteres óriások között te nem tartozol a nagydarab pólósok közé.

– Édesapám mindig azt mondta, a víz mindenkinek a nyakáig ér. Természetesen nem hátrány, ha valaki nagydarab, de egy szélsőnek az a legfontosabb, hogy gyors legyen, ez pedig megvan.

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek