2016 szeptember 15.

Embertelen feltámadás, majd botrány a junior Eb-n

Az olaszok elleni negyeddöntőt 10-5-ről mentette döntetlenre junior válogatottunk az Eb-n, de újra kellett játszani az utolsó bő három percet. A megismételt hajrá nem sikerült jól, de a találkozót a botrányos közreműködés miatt megóvja a magyar csapat…

juniorebffiak201602

Csoportgyőztesként, míg az olaszok csoportmásodiként – egy körrel többet játszva – kerültek a negyeddöntőbe a junior Eb-n.

A mérkőzés első negyedében 2-2-ig rendre egyenlítettünk. Ezek után az olaszok egy 3-0-ás etapot produkáltak, amire a végén Manhercz tudott válaszolni fórból, 5-3. A második nyolc percben ismét Manhercz volt eredményes, kiharcolt egy fórt, majd értékesítetett. A negyed derekáig maradt a közte kettő, amikor ismét egy 3-0-ás etap következett olasz részről, és 9-5-re vezettek a félidőben.

A fordulás után 10-5-nél kezdtünk feljönni. Manhercz majd Nagy volt eredményes, 10-7. A záróakkordban pedig 10-8 után Simon Henriket kiszórták négy percre verekedésért. Ezek után gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés gondoltuk. A megítélt ötöst még belőtték az olaszok, 11-8. A hajrá azonban a miénk volt, még folyamatos emberhátrányban is dolgoztuk le szépen a különbséget. Igen ám, de 11-9 után Cannella gólja – valamiért kettőt ért – és innentől kezdve folyamatosan rossz eredmény szerepelt a táblán. Az utolsó másodpercekben Nagy egyenlített. Az olasz örültek mintha megnyerték volna a meccset, hiszen 13-12 szerepelt az eredményjelzőn. No comment…! A magyar csapat a lefújás után reklamált, hogy rossz a táblán az eredmény, végül pár perc tanakodás után – józan ésszel – ötméteresek következhettek volna. Ami nem lett, hiszen a zsűri végül úgy határozott, hogy az utolsó 3.41-et újra kell játszani, 11-9-es olasz vezetésről és Simon négy perces kiállításától.

A megismételt hajrában az olaszok érvényesítették akaratukat, – ahol mindkét szövetségi kapitányt kiállították a bírók – 13-10-re végül győztek, de a magyar válogatott megóvja a mérkőzést, így az eredmény még nem biztos.

A fejleményekről természetesen beszámolunk…

22.25 – a magyar csapat óvását elutasították, így az 5. helyért játszhat…

Első mérkőzés végeredmény: Magyarország-Olaszország 12-12 (3-5, 2-4, 2-1, 5-2)
Második mérkőzés végeredmény: Magyarország-Olaszország 10-13 (3-5, 2-4, 2-1, 3-3)

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek