2016 szeptember 18.

Hetedik lett a Horkai-csapat a junior Eb-n

A hollandokat magabiztosan verve a hetedik helyen fejezte be a junior Eb-t a fiú csapat.

juniorebffiak201602

Hetedik lett a csapat (Fotó: EJC waterpolo)

Ma a hollandok ellen zárta a csapat a junior Eb-t. A mérkőzésen magabiztosan győzött a válogatottunk, miután mát az első negyedben 4-2-re elhúzott ellenfelétől, a másodikban 5-0-ás etapot produkált, a vége 17-5-ös sima siker lett.

Magyarország-Hollandia 17-5 (4-2, 5-0, 4-2, 4-1)
Gólszerzők: Burián 5, Manhercz 4, Simon H. 3, Nagy Á. 2, Szatmári 2, Teleki, illetve Scherrenburg 2, de Meij, van den Burg, van Gent

Horkai György a mérkőzés után:„Ez a mai meccs könnyűnek ígérkezett, és végül az is lett, mert az első negyedben és a második negyed elején egyszerűen elvettük a hollandok kedvét. Jól játszottunk, főleg hátul ment jól. De szép gólokat is lőttünk. Ma Sólyomvári Márton védett, és mondhatom, voltak bravúrjai is. Hetedikek lettünk, ez van, nem ezt terveztük. Sajnálom, ahogy alakult, sajnálom a fiúkat, mert ennek a csapatnak a négyben kellett volna játszania, minimum. Jó játékosaink vannak, akik most visszamennek a klubjaikba, folytatni a munkát, ehhez sok sikert kívántam nekik. Remélem, azért valami változni fog, a történtek talán rávilágítják az illetékeseket arra, hogy nem minden megy jól nemzetközi szinten. Megnézzük a döntőt, majd hétfőn megyünk haza.” – zárta a waterpolo.hu-nak.

Helyosztók:

Horvátország-Görögország 6-10 (5. helyért)

Spanyolország – Oroszország 12-6 (3. helyért)

Olaszország – Szerbia 9-12 (döntő)

A torna végeredménye: 

1. Szerbia
2. Olaszország
3. Spanyolország
4. Oroszország
5. Görögország
6. Horvátország
7. MAGYARORSZÁG
8. Hollandia
9. Montenegró
10. Grúzia
11. Németország
12. Románia
13. Törökország
14. Málta
15. Szlovákia
16. Azerbajdzsán.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek