2016 augusztus 29.

Bajban lehet Montenegró

A jövő évi budapesti vb-re teljesen megújulhat a montenegrói válogatott.

FOTO:SAPURIC

Nehéz évek előtt Montenegró (FOTO: SAPURIC)

Vladimir Gojkovics együttese ismét a negyedik helyen végzett az olimpián. Ez volt a montenegrói válogatott harmadik ötkarikás játéka, ahol nem szerzett érmet.

A szakvezető már a jövőn gondolkodik, hiszen ha megnézzük a csapat húzóembereinek életkorát, bizony bajban lehet. A kapusoknál Zdravko Radics 37, míg Milos Scepanovics 33 esztendős. Mladan Janovics 32, az OSC-ben pólózó Drasko Brguljan is 32 éves lesz decemberben. Sőt, Predrag Jokics 33 valamint Antonio Petrovics is közel jár a 34. életévéhez. A további meghatározó játékosok, mint Vjekoslav Paskovics vagy éppen Aleksandar Ivovics is 30 felett vannak, utóbbi játékos valószínűleg szünetelteti is válogatott szereplését.

Vélhetően egy merőben megfiatalított válogatott fog megérkezni a jövő évi budapesti vb-re. Van pár tehetséges fiatal játékosa Gojkovicsnak. Elég csak, az ifi vb-n parádésan szereplő Aleksa Ukropina (17) nevét megemlíteni vagy Nikolas Saveljicsét. Nem kizárt, hogy láthatjuk montenegrói színekben szerepelni a tavaly Miskolcon kiválóan pólózó Marko Petkovicsot is. Kétségtelen, nehéz dolga lesz a szakvezetőnek, egy új, ütőképes válogatottat faragnia.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek