2016 január 04.

X. Volvo Kupa: Kikaptunk a spanyoloktól is

A második napon is vereséget szenvedett a Benedek-csapat a Volvo Kupán. A mérkőzés elején a spanyol válogatott dominált a mieink ellen, és hiába jöttünk vissza a végén, két góllal kikapott a csapat. 

magyar-spanyol_mti1

A tegnapi olaszok elleni vereség után, ma mindenképp javítani szeretett volna a válogatott. A mérkőzést jól kezdtük, hiszen Erdélyi már az első percben megszerezte a vezetést, ám után három gól jött zsinórba. Echenique egyenlített, majd Espanol megúszásból szerzett vezetést, ezután pedig ismét jött az argentin balkezes, 1-3. A különbséget Vámos faragta, de Malllarach ismét kettőre hízlalta a spanyol fórt. A második negyedben egyre csak nőtt a két csapat közötti távolság. A spanyolok jól védekeztek, támadásban pedig rendre kihasználták a kapott előnyeiket. A nagyszünetben 3-8 volt az állás.

A fordulás után előbb egy fórból zárkóztunk, majd a spanyolok rendre visszahozták az ötgólos fórjukat. A hajrában azonban Varga Dani majd Bátori révén 7-10-re feljött a Benedek-csapat. Az utolsó nyolc percben a védekezésünk összeállt, de elől rendre a kapufát forgácsoltuk. A végén Vámos még szépített, így két góllal kikapott a csapat, holnap a szlovákok ellen zárjuk a tornát.

X. Volvo Kupa., második nap:

Magyarország – Spanyolország 8-10 (2-4, 1-4, 4-2, 1-0)
Magyarország: Nagy V. – Erdélyi 1, Vámos 3, Decker Á., Varga Dániel 2, Varga Dénes, Hárai. Csere: Gór-Nagy, Hosnyánszky, Manhercz K., Kis G., Bátori 2, Tóth M. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Spanyolország: Lopez – Bach, Molina 1, Minguell 1, Szirányi, Espanol 2, Echenique 3. Csere: Munariz 1, Roca, Tahull, Fernandez, Mallarach 2, Lopez-Eschibano. Szövetségi kapitány: Gabriel Hernandez

Gól – emberelőnyből: 2/8, illetve 5/14
Gól – kettős emberelőnyből: 1/2, illetve 1/1
Gól – ötméteresből: 1/1, illetve –
Kipontozódott: Hárai (16. p.), Echenique (31. p.)

Benedek Tibor, a férfi válogatott szövetségi kapitánya: Nagyon picit tudtunk reagálni. Nem volt az emberelőnyös játékunk egyáltalán veszélyes és túl könnyen kaptuk az emberhátrányból a gólokat. A szoros emberfogásunk sem működött. Nagy munka kell a fejekben, hogy ez az öt nap alatt egy fordulat következzen be. Ennél többre vagyunk képesek, de szeretném ezt látni. Jó lenne ha látnánk azt, hogy az elvégzett munka eredményes is. Egy vereség után mindig van bizonytalanság. Azt nem szabad, hogy a játékosok elbizonytalanodjanak abban, amit csinálunk, mert amit csinálunk az jó. Az emberelőnyből tizenháromból hármat lövünk be az nem jó. Nagyon sok lövésünk nem ment kapura, ez bizonytalanított el minket. A jó kezdés az nagyon hiányzik nekem, ez volt a negyedik ilyen mérkőzés, amikor rosszul kezdtünk. – fejezte be az M4 Sport-nak.

A zárónap programja:

Január 5., kedd:
18.00 Szlovákia-Olaszország (M4 Sport, élő)
20.00 Magyarország-Spanyolország (M4 Sport, élő)

Fotó: MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek