2015 július 10.

Vodafone-kupa: vastaps és kiizzadt győzelem a spanyolok ellen

Nagy csatát hozott a magyar és a spanyol válogatott meccse a Vodafone-kupa második napján. Félidőben egy góllal vezettünk, a vége nagyon szoros lett, a hajrá izgalmai után végül 12-11-re győztünk.IMG_2921

A csütörtöki naphoz képest Benedek Tibor kapitány három helyen változtatott a spanyolok ellen a Vodafone-kupa második napján, Lévai helyett Decker Attila került a keretbe, de a kapuban Nagy Viktor kezdett. Manhercz Krisztián és Német Toni is lehetőséget kapott. A telt ház ezúttal is majdnem megvolt, a remek hangulatban kezdődhetett tehát a találkozó. Áder János köztársasági elnök is megtisztelte jelenlétével a tornát.

Varga Dénes hatalmas góllal mutatkozott be, a rá oly jellemző, távolró eleresztett bomba a hálóban kötött ki. Espanyol egyenlített, aztán Vámost gyötörték meg, kiállítást ért, amelynek végén a sértett büntetett. Blai-Mallarach lövése után (2-2) Német Toni szép góllal vette vissza a vezetést, aztán jött a szokásos Hosnyánszky-suhintás (4-2). Fernandez egyre csökkentette a különbséget. Ezután többször is növelhettük volna az előnyt – előbb a támadóidő lejárta után került a labda a hálóba, majd Erdélyi kapufára lőtt egy büntetőt. Végül Német volt szemfüles, két védő között harcolt meg a labdáért, és közelről bedobta azt. Angyal centerposztról lőtte a hatodikat, gyönyörű akció volt (6-3)! Az argentin csodabalkezes, Echenique fórban szépített, majd Vámos ismét remekelt – sajnos közben már időkérés volt, így hiába jutott át a gólvonalon a labda. Félidőben 6-5 volt, ide.

IMG_2923

Szirányi egyenlített, aztán csodás akció végén Német kapott nagy labdát, de Aguilar nagyot védett. A jól játszó Vámos ismét betalált. Madarasra Mallarach felelt, kétszer is (8-8). Jól blokkoltak a spanyolok, maradt a döntetlen, hiába az emberfór.  Ellenben a túloldalon a rijekaiból Barcelonetába igazoló Xavi Garcia közelről betalált – háromszor voltak egymás után eredményesek a vendégek. Kellett nagyon Varga Dániel gólja (9-9).  A végén még egy megpattanó lövést jegyezhettünk, majd egy spanyol idő előtt visszatért – némi vita alakult ki, ahol elhangzott egy bűvös mondat: “sok országban más a szabály…” A végén Varga Dénes lőhetett büntetőt. Sikerrel! Egy gólos vezetéssel mehettünk a hajrára.

Fernandez megint egalizált, de Varga Dénes nagyon belejött. Aztán Gór-Nagy szerelt zseniálisan, de elől már nem maradt helye Németnek a pontos befejezésre. A spanyol edzőt sárga lappal igyekeztek hűteni a bírók – jól mutatva, hogy a barátságos meccsnek mekkora volt a tétje. Aguilarnak nagy szerencséje volt, a labda végigtáncolt rajta, de nem került a kapuba. Két és fél perccel a vége előtt maradt a 11-10. Aztán jött Erdélyi és Bedő… Fantasztikus bepassz, és máris kettővel mentünk. Kettős emberhátrány lett a végére, meg némi zavar – Echenique büntetőt lőhetett, egy lett a különbség az utolsó percre fordulva. A közönség hangorkánja közepette maradt ez, 12-11-re győztünk!

V. Vodafone-kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna, Budapest, Margitsziget

Hajós Alfréd uszoda, 3300 néző. Vezette: Daniele Flahive, Michael Kouretas

Magyarország – Spanyolország 12-11 (4-3, 2-2, 4-4, 2-2)

Magyarország: Nagy V. – Gór-Nagy, Madaras 1, Erdélyi, Vámos 2, Hosnyánszky 1, Angyal 1, Manhercz K., Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Bedő 1, Német 2, Decker A (kapus).

Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Spanyolország: Aguilar  – Gutierrez, Mora, Roca, Echenique 2, Minguell, Szirányi 1, Espanol 1, Tahull, Fernandez 2, Mallarach 3, Xavi Garcia, Lloret (kapus).

Szövetségi kapitány: Gabriel Hernandez

Gól/emberelőny: 4/13 ill. 5/11

Gól/kettős emberelőny: – ill. 0/1

Gól/ötméteres: 1/2 ill. 1/1

Kipontozódott: Gór-Nagy (31. p.), Varga Dénes (32. p.), illetve Roca (24. p.)

Korábban:

Olaszország – Ausztrália 7-6 (2-0, 1-2, 1-1, 3-3)

Gy. Zs., Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek