2015 július 10.

Vodafone-kupa, első nap: Joseph Kayes, Stefano Tempesti és Szivós Márton

Egy magyar, egy olasz és egy új-zélandiból ausztrál színekbe “öltözött” klasszis értékelése a margitszigeti történtekről.IMG_2780

A Vodafone-kuap első napján két meccset játszottak, Magyarország Ausztráliát vert, az olaszok a spanyolokat. Minden csapat soraiban a sportág legnagyobb kiválóságai, közülük szólaltattunk meg párat.

“Mi a kazanyi világbajnokságra készülünk, számunkra az lesz az igazán fontos, most arra edzünk éjjel-nappal – mondta el Joseph Kayes mikrofonunk előtt. – Természetesen azt remélem, hogy ez még nem a legjobb formánk, majd az oroszországi vb-re leszünk tökéletesek. Szerintem most nagyon jó csapata van Ausztráliának, nagyon jól érzem magam a fiúk között, nem bántam meg, hogy országot váltottam. Azt nem mondanám, hogy szoknom kellene a közeget, az igaz, hogy hivatalos meccseken csak mostanában játszhatok ausztrál színekben, de amúgy már vagy két éve együtt edzem velük. A gólomnál könnyű dolgom volt, a társaim segítettek, a magyar védőket is régóta ismerem már…”

Joseph Jayes az A-Híd OSC-ben játszik, idén második lett csapatával a magyar bajnokságban. Új-Zélandi születésű, de hosszú idő után idén végre megkapta az ausztrál állampolgárságot, így jövőre akár az olimpián is szerepelhet.

“Kiváló edzés volt ez a meccs a számunkra, köszönjük a lehetőséget, a meghívást a magyar félnek – kezdte a vizipolo.hu-nak a világbajnok, olimpiai ezüstérmes olasz kapus, Stefano Tempesti. – Mindig nagy élmény itt játszani a számomra, a Margitszigeten, ezen az impozáns helyen, minden egyes alkalommal tanulunk valamit a vízilabdázásról. A spanyolok ellen kicsit nehezen lendültünk bele, az elején még jól tartották magukat Szirányiék, de aztán érvényesült a tudásbeli különbség. Nekünk, akik a Reccóban játszunk, tökéletes idényünk volt, mindent megnyertünk, nem is tudom, hogy mi lesz jövőre…”

Stefano Tempesti vizipolo

Tempesti a tegnapi győzelem után (Fotó: vizipolo.hu/ Sz. B.)

Tempesti a londoni olimpián a legjobb kapus címet nyerte el, idén pedig a Pro Reccóval Bajnokok Ligáját nyert, illetve egymás után tizedszer lett olasz bajnok. A spanyolok ellen is remekül védett az olasz hálóőr, akinek felnőtt pályafutása 1999 óta tart…

A második tegnapi meccsen Szivós Márton a magyar válogatottban jól mutatkozott be, két gólt is lőtt és fontos momentumai voltak, ő így látta a találkozót: Győzelemről álmodtam, ezt meg is valósítottuk. Örülök, hogy viszonylag sikerült jól játszanom, de azért még van hová fejlődni. Mind technikailag, mind pedig fizikálisan van lemaradásom. Szeretnénk ugyanilyen koncentrált játékot mutattni a többi napon is, ez egy fontos lépcsőfok ahhoz, ahová szeretnénk eljutni. Úgyhogy minden mérkőzésre így megyünk be.

EMLÉKEZTETŐ

V. Vodafone-kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna, Budapest, Margitsziget

Magyarország – Ausztrália 10-8 (2-0, 1-1, 5-4, 2-3)

Olaszország – Spanyolország 8-4 (2-1, 2-3, 1-0, 3-0)

Gy. Zs., Sz. B., fotó: Vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek