2017 február 13.

Vladimir Gojkovic egyelőre elégedett

Szlovákia és Magyarország legyőzésével, illetve a horvátok elleni döntetlennel Montenegró csapata nyerte a XI. Volvo-kupát.

Montenegró a XI. Volvo-kupa győztese

Montenegró a XI. Volvo-kupa győztese (fotó: vizipolo.hu)

A montenegrói csapat, a magyar válogatotthoz hasonlóan épp generációváltáson megy keresztül, egyszerre több fiatal játékost kell beépíteni a keretbe, többek közt ezért is vágtak neki fokozott várakozással a budapesti tornának.

Azt már Rió után tudni lehetett, hogy lesz három játékos aki visszalép a válogatottságtól, úgy mint az akkori csapatkapitány Predrag Jokic, a világbajnoki ezüstérmes bekk Antonio Petrovic valamint a világ- és európa-bajnok hálóőr, Zdravko Radic. Mellettük még kérdéses Mladan Janovic és  Vjekoslav Paskovic  szereplése a világbajnokságon, míg a pályafutásában épp pihenőt tartó Aleksandar Ivovic biztosan kihagyja, ő nyáron a máltai ligában fog szerepelni. A decemberben szövetségi kapitányi tisztségét még két évvel meghosszabbító Vladimir Gojkovic tehát nincs könnyű helyzetben, a trénerrel a szlovákok elleni összecsapás előtt beszélgettünk.

Hogy tetszett a csapat az eddig látottak alapján?

V.Gojkovic: Számomra teljesen új ez a csapat, 6-7 olyan játékossal dolgozom együtt, aki eddig nem szerepelt a válogatottban. A Volvo-kupa egy remek lehetőség arra, hogy kipróbálhassam őket olyan nehéz ellenfelek ellen, mint Magyarország vagy Horvátország. Néhányukat már tavaly, még az olimpia előtt kipróbáltam, nyilván már az idei év jegyében. Biztos vagyok benne, hogy nem a legszerencsésebb ennyi új játékost beintegrálni, de a montenegrói vízilabda most nincs túl jó helyzetben. Hárman lemondták a válogatottságot és van akinek a szereplése bizonytalan, tehát nincs más választásom, egy fiatalokkal teli csapatot kell felkészítenem a budapesti világbajnokságra. A várakozások is ennek megfelelően alakulnak, de azt gondolom, hogy két-három éven belül Montenegrónak egy igazán jó csapata lehet.

Mennyi idő lesz a felkészülésre a világbajnokság előtt, részt vesztek még bármilyen tornán?

V.Gojkovic: Június végén részt veszünk egy tornán Görögországban és talán lesz még egy felkészülési mérkőzésünk Montenegróban 7 nappal a világbajnokság előtt. Tavaly év végén kezdtem el dolgozni ezzel a kerettel, akkor még az idősebb játékosokkal kiegészülve, a Volvo-kupa előtt pedig szintén volt pár nap gyakorolni. Május végén, ahogy véget ér a montenegrói bajnokság elkezdődik az intenzív felkészülés, amihez később a külföldi csapatokban szereplő játékosok is csatlakozni fognak. 

A Volvo-kupán nem játszott a Hannoverben légióskodó Aleksandar Radovic és Darko Brguljan, az ő távollétük csak ideiglenes?

V.Gojkovic: Igen, a hétvégén bajnoki forduló van Németországban, ezért nincsenek itt. De ugyanez a helyzet az Olaszországban szereplő kapusunkkal Lazovic-al és Filip Klikovaccal is. Reményeim szerint a világbajnokságon már számíthatok rájuk, addig pedig várom, hogy a fiatalok bebizonyítsák, hogy ki az akinek még helye van a nemzeti csapatban.

 

(vizipolo.hu süti)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.