2014 november 05.

Vízilabda: újdonságok a férfi és női válogatott háza táján

Szerdán a sajtó képviselővel találkoztak a hazai vízilabda szövetség elöljárói. A férfi és női válogatott körüli újdonságokon túl bemutatták a szövetség új logóját is.

szov6-jpg.exact1049x629

Előbb Merész András női szövetségi kapitány számolt be a  válogatottal kapcsolatos hírekről. Kovács Krisztina és Gyömbér Noémi személyében két új pszichológus segíti ezentúl az együttes munkáját, korábban mindketten a női jégkorong-válogatottnál dolgoztak. A szakemberek áprilisig egyénileg találkoznak a játékosokkal, majd a riói olimpiára kialakuló végleges, 18-as keret kialakulása után csoportos foglalkozások lesznek. Ebben a szezonban a válogatott hét hetet dolgozik majd együtt. A Világliga selejtezőinek első mérkőzését az oroszországi Zlatousztban játssza majd a csapat, az első hazai mérkőzésnek Szentes ad otthont. Merész András erősen bízik benne, hogy a csapat kiharcolja a Szuperdöntőbe jutást, ebben pedig nagy segítség lehet Marcz Tamás, a nemrégiben kinevezett másodedző munkája.

Ezt követően a férfi szakág első embere, Benedek Tibor kapott szót. A kapitány elmondta, hogy a kisebb pálya miatt minden bizonnyal látványosabb mérkőzéseket láthatnak majd a nézők, már a Világliga selejtezőiben. “Ám a változás az erőviszonyokat valószínűleg nem változtatja meg” – tette hozzá Benedek Tibor. A férfi válogatott a szlovákokkal Debrecenben mérkőzik meg  novemberben Világliga-selejtezőn, majd Miskolcon találkozik decemberben a román nemzeti együttessel. A görögök elleni mérkőzésnek, jövő áprilisban már az új győri uszoda adhat otthont.

A szövetség szerdán mutatta be új logóját. Kemény Dénes, a szövetség elnöke elmondta, ezután logójuk markánsan elüt majd más szövetségek emblémájától. Kilenc csillag látható rajta, a kilenc olimpiai aranyérem tiszteletére.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek