2014 július 17.

Vízilabda Eb, 4. nap, élő: Olaszország gázolt, a horvátok kényelmesen nyertek

Az Eb negyedik napján az olaszok tíz góllal múlták felül Grúziát, míg a horvátok csak hárommal nyertek a franciák ellen. (a mai nap történései, eredményekkel, nyilatkozatokkal)

2014 eb 4nap02
A nap első találkozóján az olasz válogatott simán verte a grúzokat. Az első és az utolsó negyed szorosan alakult, de utána 5-1-es etapokkal intézték el Giorgettiék az Eb újoncot.

Olaszország-Grúzia 15-5 (3-2, 5-1, 5-1, 2-1)
Gólszerzők: Aicardi, Figari 3-3, Di Fulvio, Giorgetti, Fondelli 2-2, Figlioli, Gallo, Baraldi 1-1, illetve Jelaca 2, Nikoleishvili, Elez, Franicevic 1-1

Alessandro Campagna, az olasz válogatott szövetségi kapitánya: A játék néhány elemében például emberelőnyös helyetek, folyamatosan javulunk, de van még miben fejlődünk, támadásban sokkal gyorsabban kell járatnunk a labdát. A meccs jó volt arra, hogy fiatal csapatom újabb tapasztalatok szerezzen. Most két nehéz mérkőzés következik számunkra, melyekre úgy tekintünk, mintha döntőt játszanánk.

Jovan Popovic, a grúzok kapitánya: Jól kezdtük a találkozót, de aztán az olaszok világklasszis teljesítményt nyújtottak, sokat kell tanulnunk például ebből a meccsből.

a nap második mérkőzése szorosan alakult, ahol az olimpiai bajnok horvátok csak három góllal tudtak nyerni a franciák ellen. A plávik csak az első negyedben tudtak berámolni a galloknak kettőt, aztán viszont csak egyet, a sokgólo találkozót végül hárommal nyerték a horvátok.

Franciaország-Horvátország 11-14 (3-5, 2-3, 3-2, 3-4)
Gólszerzők: Simon, Bodegas 3-3, Saudadier 2, Peisson, Tomasevic, Camarasa 1-1, illetve Jokovic 5, Muslim 3, Dobud 2, Bukic, Loncar, Sukno, Buljabasic 1-1

Ivica Tucak, a horvát kapitány: Jobban örültem volna, ha nagyobb gólkülönbséggel nyerünk, de győztünk. Rossul és idegesen játszottunk, és hiányzott a koncentráció.

Florian Bruzzo, a franciák kapitánya: Bár szoros mérkőzés volt, egyáltalán nem vagyok elégedett. különösen az első negyedbeli játékunkkal. Öt gólt is kaptunk, pontosabban öt ajándékot adtunk a horvátoknak. Ez azt jelenti, hogy még nem állunk készen egy ilyen ellenfél ellen játszani.

A harmadik meccsen Németország nehezen adta meg magát a spanyoloknak. Szirányiék az utolsó negyedben tudták realizálni győzelmüket.

Spanyolország – Németország 11 – 8 (2-1, 3-2, 3-4, 3-1)
Gólszerzők: Minguell 3, Espanol 2, Mallarach 2, Garcia 2, Muarriz 1, Szirányi 1 illetve Nossek 4, Bukowski 1, Real 1, Stamm 1, Oeler 1

Gabriel Hernandez, a spanyolok kapitánya: Örülök a győzelemnek, mert a németek sokkal erősebbek voltak ma, mint a szerbek vagy a horvátok ellen. tudták, hogy több esélyük van, mit topcsapatok ellen, ezért értékelem nagyra a sikerünket. A továbbjutás szempontjából jó lett volna több góllal nyerni, de egyáltalán nem vagok elégedetlen.

Nebojsa Novoselac, a németek mestere: Nem azt játszottunk, amit megbeszéltünk, ezért is kaptunk ki. Mindjárt ameccs elején elvesztettük a ritmusunkat, nem csak a végén estünk szét. Támadásban voltunk gyengébbek.

A görögök is csak az utolsó negyedben húztak el az oroszok ellen. Addig szépen tartotta magát Shagaev együttese, a végén pedig hat góllal behúzta a három egységet.

2014 eb 4nap01

Görögország – Oroszország 12 – 6 (3-1, 3-3, 1-1, 5-1)
Gólszerzők: Mourikis 3, Kolomvos 2, Mylonakis 2, Gounas 2, Fountoulis 1, Delakas 1, Vlachopulos 1 illetve Stepanyuk 4, Suchkov 1, Kholod 1

Erkin Shagaev, az oroszok kapitánya: Megyünk tovább, ez egy új állomás volt fiatal csapatom számára. Büszke vagyok a fiúkra, nagyot küzdöttek.

Athanasios Kechagias, a görögök mestere: Azzal nyertünk, hogy egészen végig tudtunk koncentráltan játszani. Mostantól mentálisan már a következő meccsre hangolódunk és készülünk arománok elleni taktikára.

Montenegró-Románia 13-8 (2-2, 3-0, 5-2, 3-4)
Gólszerzők: M. Janovic, N. Janovic 3-3, Paskovic, Ivovic 2-2, Petkovic, Darko Brguljan, Drasko Brguljan 1-1, illetve Negrean 4, Matei Guiman, Radu, Busila 1-1

Fotó.: SzB

SzBHozzászólás jelenleg nem lehetséges.