2015 július 24.

Vizes vb: Sűrű a női mezőny – esélylatolgatás

Kiegyenlítettnek tűnik a női vb mezőnye, négy csapatnak komoly esélye van az aranyéremre, köztük a magyar válogatottnak is.

2015vdafonekupa3napnoi03

Akik odaérhetnek a végén: USA, Spanyolország, Hollandia, Ausztrália, Magyarország

Az amerikaiakat mindig az esélyesek közé kell sorolni. Az idei világligán aranyéremmel tértek haza. A döntőben az ausztrálokat verték. Azonban a két évvel ezelőtti barcelonai vb-n nem sikerült az együttesnek, hiszen későbbi győztes spanyolok útjukat állták a negyeddöntőben. A londoni olimpián aranyérmes válogatottnak most itt a bizonyítási lehetőség, hogy a katalán fővárosban elért ötödik hely csak kisiklás volt.

A vb és Eb címvédő spanyol válogatottat nem kell senkinek bemutatni. A Jennifer Pareja vezette együttes, az utóbbi két évben brillírozik. Most az olimpia előtti évben talán a legnehezebb dolguk lesz, ha címet akarnak védeni. A tavalyi budapesti Eb-hez képest két-három helyen változatott csapatán a szakvezető Minguell Oka, de a gerinc megmaradt.

Mióta új szövetségi kapitánnyal dolgozik a holland válogatott szárnyakat kapott az együttes. Az Eb-n ezüstérmet szerzett, a világligán pedig bronzérmet akasztottak a játékosok nyakába. Nehéz csoportba kerültek a vb-n, hiszen az ausztrálokkal és a görögökkel is meg kell küzdeniük már a csoportban, de többször bizonyított már a gárda, hogy meg tud bírkózni a feladatokkal.

Az ausztrál csapatot az elmúlt hetekben többször is láthattuk testközelből, hiszen a Vodafone-kupa keretében a Merész András vezette női válogatottal meccseltek, ott egy góllal a mieink győztek. Előtte viszont döntőt játszottak a világligán. Elég kemény vízilabdát játszik a csapat, ami messzire repítheti őket.

Nagyon egységesnek tűnik a csapat, az elmúlt években talán az egyik legegységesebbnek. – ezt a gondolatot Merész András osztotta meg honlapunkkal. A női válogatott nagyon sok munkát tett bele a felkészülésbe. Az új stábtagok: Ágó Renáta, Märcz Tamás új színt vihetnek a csapat életébe, és ezzel az aranyérem sem kizárt a vb-n. Lányaink vasárnap kezdenek este 20 óra 30 perctől a kínai válogatott ellen.

Fontos tudni, hogy a mostani vb nem kvalifikál a riói olimpiára.

 

A világbajnokság teljes programja (nők) ide kattintva érhető el!

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek