2015 augusztus 02.

Vizes vb – Nyolcan, köztük Hosszú Katinkát is láthatjuk ma

Ma elindul a medencés küzdelem is a vb-n. Elsőre nyolc magyarért szoríthatunk.

2014 hosszu01

Elsőként Verrasztó Evelyn 100 méter pillangón ugrik majd be a Kazan Arena – a helyi futballcsapat stadionja – közepén kialakított medencébe a magyar idő szerint 8.30 órakor rajtoló előfutamok során. Ugyanitt áll majd rajtkőre a szám tavalyi ifjúsági olimpia bajnoka, a 2013-as junior-világbajnokságon ezüstérmes, 18 éves Szilágyi Liliána.

A férfi 400 méteres gyorsúszás utolsó, azaz hetedik előfutamában Bernek Péterért szoríthatnak a magyarok. A BVSC 23 éves versenyzője évekig hátúszó specialistának számított – 2010-ben Szingapúrban ifjúsági olimpiai bajnoki címet is nyert -, tavaly azonban “hasra fordult”, azaz váltott, döntését pedig igazolta a dohai rövidpályás világbajnokságon szerzett aranyérme.

Ugyanebben a számban a nőknél Kapás Boglárka indul. A délutáni programban csak ennek a két egyéni számnak a döntőjét rendezik meg, emellett pedig a férfiaknál és a nőknél is a 4×100 méteres gyorsváltók fináléjára kerül sor. A staféták első napi versengésében a magyarok nem érdekeltek.

Vasárnap rendezik a 200 méteres női vegyesúszás előfutamait, a hét egyéni versenyre nevezett Hosszú Katinka címvédőként a szám favoritja, mellette pedig Jakabos Zsuzsanna is bizonyíthat.
Férfi 50 méter pillangón Cseh László áll rajtkőre, míg a 200 méter mellen sporttörténelmi – harmadik – címvédésére készülő Gyurta Dániel a rövidebb távon, azaz 100 méteren “melegít be” a nyitónapon.

MTI / Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek