2015 július 20.

Vizes vb – Hosszú Katinka megpróbálja a lehetetlent

A kazanyi vb-n Hosszú Katinka hét számban is rajthoz áll. Címvédőhöz méltóan ott lesz a rajtkövön 200 és 400 vegyesen is.

2014 hosszu01

Hét számban is indul Hosszú: (Fotó: MTI)

Az előbb felsorolt számok mellett 100 és 200 méter háton illetve gyorson, valamint 200 méter pillén veszi fel a versenyt a világ legjobbjaival Hosszú Katinka az augusztus 2. és 8. között megrendezésre kerülő kazanyi vb-n.
“Nem szeretek arról beszélni, hogy melyik a fő számom, mert akkor mindenki azt várja tőlem, hogy majd abban nagyon megmutatom, felesleges ilyesmivel extra feszültséget generálni – idézte a Magyar Úszó Szövetség közleménye Hosszút. – Számomra pont az az élvezet, hogy ennyi mindenben indulok, és mindegyiket más miatt szeretem. A vegyest ezer éve úszom, már csukott szemmel is végig tudok menni a távokon; a hát nagyon új, az ellenfelek is újak, két éve indultam először, akkor az nagy meglepetés volt, ma már talán nem az, de itt tényleg az újdonság a vonzerő. A kétszáz pillangón már kétszer voltam vb-bronzérmes, az is közel áll hozzám, a kétszáz gyors pedig azért érdekes, mert rengetegen indulnak, és annyira szoros a mezőny, hogy tényleg bármi lehet, nagyon izgalmas.” – fejezte be Hosszú.

A versenyzőnek erőltette menete lesz Kazanyban, hiszen lesznek olyan versenyszámok, amelyek között csak egy óra lesz a regenerálódásra.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek