2016 szeptember 13.

Vizes vb 2017 – Már több mint háromezer önkéntes regisztrált

Több mint háromezer önkéntes jelentkezett a jövő évi budapesti vizes világbajnokságra.logovb201701

“Már háromezernél is többen regisztráltak a világ minden tájáról, hogy odaadó munkájukkal segítsék Magyarország eddigi legnagyobb és legösszetettebb sporteseményének sikeres lebonyolítását” – idézi a szervezők hétfői közleménye Perényi Szilviát, a világbajnokság önkéntes programjának vezetőjét.

Hozzátette, a legtöbben Magyarországról jelentkeztek, de a 76 országot képviselő külföldiek száma is a több százas kategóriába emelkedett már. Közülük legtöbben Olaszországból és Oroszországból regisztráltak, de szép számmal akad dán, angol, kanadai és holland jelentkező, sőt szingapúri önkéntes is.

“A paletta rendkívül színes, ami önmagában is azt bizonyítja, hogy sokan szeretnének visszatérni, vagy első – önkéntes munkával összekötött – látogatást tenni Magyarországon” – olvasható a kommünikében, amely kiemeli, az eddig regisztráltak mintegy háromnegyede nő. Ami az életkor szerinti eloszlást illeti, szép számmal akadnak tizenéves fiatalok, míg a legidősebb egy 73 éves skót jelölt.

A beszámoló szerint a jelentkezők 75 százaléka legalább középfokú szinten beszél angolul, de további 17 ismert vagy kevésbé használatos nyelv is képviselteti magát. Igény esetén akár az urdu, a maláj, a katalán és az eszperantó nyelvet használó önkéntes is lesz, sőt vannak, akik a jelnyelvet is ismerik.

A 2017-es világbajnokságnak – amelyen úszás, műugrás, műúszás, vízilabda, valamint Balatonfüreden nyíltvízi úszás szerepel a programban – eredetileg Guadalajara adott volna otthont, ám a mexikói város pénzügyi okok miatt tavaly februárban visszalépett. A nemzetközi szövetség (FINA) tavaly március 11-én közölte, hogy Budapestnek adja a rendezés jogát.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek